VIDEO. Manipulările ticăloase ale realizatorului TV-PSD Silviu Mănăstire. Pe plătitorul de publicitate Tudorache l-a menajat, pe Clotilde Armand a atacat-o dezlănțuit cu minciuni sfruntate


VIDEO. Manipulările ticăloase ale realizatorului TV-PSD Silviu Mănăstire. Pe plătitorul de publicitate Tudorache l-a menajat, pe Clotilde Armand a atacat-o dezlănțuit cu minciuni sfruntate

Scene grotești și dialoguri orwelliene în ediția de duminică seară a emisunii „Dosar de la politician” de la B1Tv al cărei realizator Silviu Mănăstire manifestă constant o lipsă de profesionalism și obiectivitate fățișe, înclinând în favoarea invitaților care contribuie financiar la bunăstarea pseudojurnalișilor și a presei aservite.

Duminică, invitați au fost candidații cu șansele cele mai mari pentru funcție de primar al Sectorului 1, europarlamentarul Clotilde Armand (din partea USR PLUS, dar susținută și de PNL), și actualul primar Daniel Tudorache (PSD), aflat în epicentrul unui imens scandal după ce a plătit bani pe la presă pentru a-i fi promovat un clip electoral în care vorbea despre construirea unui spital care nu există, iar ulterior a comis fapte de poliție politică, folosind Poliția Locală pentru filarea oponenților.

Legându-se de scurta afirmație a lui Clotilde Armand din cadrul emisiunii referitoare la realizările și trecutul fiecăruia dintre candidați, care ar trebui să lămurească electoratul în privința onestității și potențialului profesional al politicienilor, realizatorul Silviu Mănăstire a lansat un atac furibund la adresa candidatei USR-PLUS, susținându-l și încurajându-l inițial pe edilul Tudorache să-i dea „contrareplica” lui Armand când aceasta a adus în discuție mizerabilul fake privind spitalul care nu există (este vorba despre un spot electoral difuzat pe bani de mai multe posturi tv, printre care și B1, care menționa, printre alte realizări ale primarului Tudorache, un importat spital, cu peste 1000 de paturi blablabla, construit în mandatul său. Spitalul cu pricina însă nu există. (Vezi video AICI).

Dacă a văzut că Tudorache bolborosește neconvingător și replică prea moale la acuzații grave, Mănăstire a ales să-l menajeze pe tot parcursul ediției și să răspundă el, croșetându-i lui Clotide Armand, din fake newsuri și fapte reale fără relevanță, un trecut care ar fi trebuit să sperie posibilii votanți ai acesteia.

Așadar, în loc să conțină o confruntarea între edilul Tudorache și contracandidata sa Clotilde Armand, pe idei, programe, promisiuni, realizări și tot ce mai dezbat politicienii în campanie electorală, emisiunea „Dosar de politician” a fost o manipulare ordinară cu fapte inventate despre Armand ca de exemplu perioada în care aceasta ar fi o condus compania „Egis” și ar fi avut contracte cu „primării din România” (un program cu Banca Mondială privind copiii care se îmbolnăvesc de „boala copiilor albaștri”, a explicat triumfător Mănăstire, convins de acuratețea informațiilor sale).

„Vă referiți la ce s-a publicat acum în Evenimentul Zilei? Eu sunt de acord cu anchetele jurnalistice, le încurajez, e foarte interesantă ancheta aceasta, singura problemă e faptul că nu e vorba de firma pe care am condus-o. E vorba de altă firmă. E o coincidență de nume. Vă propun să verificați CUI-ul firmei respective”, a replicat Armand. „Sunt două firme Egis. Eu am lucrat la cea care are ca acționar statul francez și nu are legătură cu Egis Pharmaceuticals PLC”, a mai explicat candidata USR PLUS.

Lămuririle sale nu au fost deloc de natură să calmeze elanul investigațional al lui Mănăstire, ba chiar au părut că-l irită pe realizator dacă acesta a ales să-și neglijeze complet celălalt invitat, absolut în plus în platou, minute în șir, și s-o atace pe Armand, ba cu Bechtel, ba cu o explozie la Distrigaz de prin 2009, pe când aceasta era șefă pe acolo.

Nimic despre spitalul fake promovat și de B1Tv, nimic despre felul în care Tudorache a folosit Poliția locală a Sectorului 1 pentru a o spiona pe Armand, în 2017, când acesta participa la protestele din Piața Victoriei.

https://www.facebook.com/clotildearmand.ro/videos/422641518703111/

 

Situația de duminică seară de la B1 Tv a fost remarcată și de jurnalistul independent Mălin Bot care a scris pe pagina sa de Facebook: „Mănăstire face niște manipulări absolut puturoase la B1 TV = #MafiaMedia.

Manipulări pOrcanale, de tip garsoniera lui Stelian Ion.

Tudorache a bagat tone de bani în B1 TV, inclusiv prin reclama pentru spitalul fals.

Nimic despre asta nu discută Mănăstire, în schimb o atacă pe Clotilde Armand cu un accident din 2009, de la Distrigaz, când aceasta era sefa acolo.

Sunt sigur că dacă cerceta cu aceeași atenție trecutul și prezentul lui Tudorache, găsea multe subiecte mai interesante.

Dar Tudorache a deturnat bani publici în B1 TV, așa că Mănăstire e mumă pentru Tudorache și ciumă pentru contracandidat.

Asta înseamnă Mafia TV. Modul cum a gestionat Mănăstire "dezbaterea" este pur si simplu interlop. Înțelegeți acum pentru ce s-au deturnat banii publici de la Firea și primarii de sector către posturile TV ale Cartelului Mafia Media?

Au fost plătite astfel în avans execuțiile media în stil mafiot ale principalilor contracandidați ai mafiei PSD & co.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.