Românofobii lui Igor Dodon și ai Rusiei înjură România cu pașaport românesc în buzunar! LISTA PSRM-iștilor corupți care beneficiază, împreună cu familiile, de cetățenie română. De ce nu li se retrage această demnitate?


Românofobii lui Igor Dodon și ai Rusiei înjură România cu pașaport românesc în buzunar! LISTA PSRM-iștilor corupți care beneficiază, împreună cu familiile, de cetățenie română. De ce nu li se retrage această demnitate?

De ani de zile, rusofilul corupt Igor Dodon – candidatul Moscovei la funcția supremă în stat – și la fel de coruptul său anturaj de la vârful PSRM înjură și acuză la scenă deschisă România, pe demnitarii ei și pe cetățenii români de pe ambele maluri ale Prutului. Această ofensivă românofobă este purtată la ordinele Kremlinului, firește, deși R. Moldova n-ar mai putea asigura nici măcar salarii și pensii (așa mici cum sunt) fără ajutorul financiar primit din partea României, Uniunii Europene și Statelor Unite. 

Cu atât mai mult cu cât urmează cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, duminică 15 noiembrie, e bine de știut că mulți dintre locotenenții penalului Dodon, personaje însemnate în economia statului rusofil păpușat de Moscova via PSRM, sunt fericiți posesori de cetățenie română, atât ei cât și familiile lor beneficiind din plin de această situație. Așadar, vorbim despre o șleahtă de indivizi și individe care înjură România în timp ce poartă pașaportul românesc în buzunar și mulg cu câte guri pot de pe urma țării nostre. 

Dar aspectul acesta nu mai miră pe nimeni, în condițiile în care până și Svetlana Krasnoselskaya (foto) – soția așa-zisului lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski (foto) – deține cetățenia română, rațiunea acestui cadou fiind, s-o spunem pe șleau, de neînțeles. Cu atât mai mult cu cât mii de basarabeni așteaptă de ani de zile cetățenie română, solicitările lor fiind blocate în birocrația fără căpătâi a Bucureștiului. 

În aceste condiții, Podul.ro vă prezintă lista principalilor ”locotenenți” ai lui Igor Dodon din PSRM care dețin cetățenie românească, deși se întrec în insulte și acuzații mincinoase la adresa României. De notat că, în marea lor parte, personajele despre care vom trata au anunțat, în urmă cu doi-trei ani, că vor renunța la cetățenia română, la vremea respectivă fiind lansat și un apel al lui Dodon în acest sens, dar nimeni nu a făcut asta vreodată, continând să tragă foloase de pe urma României. 

1.Îl postăm în capul listei pe fruntașul PSRM Corneliu Furculiță, deputat, consătean și tovarăș la cataramă cu Igor Dodon, în special în ceea ce privește infracțiunile. Furculiță se numără printre principalii protagoniști ai Operațiunii Bahamas, care a presupus, în 2016, spălarea banilor primiți din Rusia, printr-un păienjeniș de offshoruri și pomparea lor în campania prezidențială a lui Dodon, cât și în unele buzunare aferente. Furculiță e șeful Exclusiv Media SRL – holdingul lui este o derivată a Sputnik și promovează moldovenismul stalinist-statalist (element-cheie în matricea antiromânismului) cu sprijinul serviciilor secrete rusești. Colegul lui de idei și parlament, PSRM-istul cominternist Vladik Bătrîncea, a rupt harta României Mari în plenul Legislativului și în aplauzele socialiștilor cetățeni români. Furculiță e originar din satul unde a văzut și Dodon lumina zilei, iar în CV-ul său de pe site-ul Parlamentului nu menționează care este denumirea limbii sale materne. Da, infractorul rusofil și românofob Corneliu Furculiță (unul dintre principalii oameni ai Kremlinului de dincolo de Prut) este cetățean român.  

2. Premierul PSRM-ist Ion Chicu (foto alături de Dodon), individul care a executat, la comanda Ambasadei Ruse, ritualul de umilire premeditată a României, direcționând însemnatele ajutoare trimise de București sub podul de la Telecentru, într-o periferie mizeră și întunecată a Chișinăului. Tot Ion Chicu e campion la bălăcărit România și europarlamentari români, chiar de la înălțimea funcției de premier, fiind de notorietate insultele pe care le-a împroșcat la adresa la Siegfried Mureșan. Chicu a lansat și multe minciuni privitoare la cifrele pandemiei Covid-19 în România. Evident că românofobul agresiv Chicu are cetățenie română. 

CITEȘTE și APEL din Basarabia: Autoritățile de la București să-i retragă cetățenia lui Ion Chicu, premierul rusofil. E trădător de țară! Cei mai abjecți pro-ruși au cetățenie română

3. Vitalie Dragancea, până de curând principalul consilier pe probleme de comunicare al premierului Ion Chicu. Dragancea este rusofil și românofob virulent, notoriu pentru derapaje și obrăznicie, care i-a scris lui Chicu multe dintre postările și discursurile antiromânești. Când a demisionat, pagina de Facebook a lui Chicu a dispărut o perioadă.  

În contextul scandalului generat după ”momentul Telecentru”, medicul și blogger-ul basarabean Dragoș Galbur a dezvăluit, pe Facebook, că Vitalie Dragancea deține cetățenie românească, atât el cât și copiii lui: băiatul învață gratis la București, iar fata la Stockholm, unde s-a declarat ”româncă” (și nu din R. Moldova) în catastifele unei instituții de învățământ, pentru ca familia Dragancea să economisească 30.000 euro, pe spinarea României în timp ce înjură România.

”🔥 Stau și mă uit eu la băiețașii ăștia români oploșiți prin structurile guvernamentale ale Republicii Moldova.

👉 De exemplu Vitalie Dragancea, consilierul diabolic și antiromân al premierului Chicu, care îi scrie textele, este și el cetățean român, exact ca și șeful său. Și uite așa, ziua atacă România, iar noaptea doarme liniștit, pentru că datorită cetățeniei sale românești, acesta economisește ~30.000€ din propriul buzunar.

Vă explic:

1. Vitalie Dragancea are o fiică care învață în anul 1 la Stockholm School of Economics, la masterat în Finanțe. Foarte bine, bravo ei, succese mai departe!

2. Numai că la masteratul în Finanțe anul 1 (2019) nu figurează niciun cetățean al Republicii Moldova. Figurează în listă, în schimb, România, fapt care denotă că fiica domnului consilier a intrat la studii ca și cetățean român. Frumos, nu?

3. Cetățenii români, deci europeni, învață gratis în Suedia, iar cei din afara UE, respectiv moldovenii, trebuie să achite 300.000 de krone suedeze (foto), adică aproape 30.000€ pentru cei 2 ani de studii. Așadar, Vitalie Dragancea își salvează 30.000€ datorită României și politicienilor români care mențin România în UE, unul dintre aceștia fiind chiar Siegfried Mureșan, cel atacat ieri.

4. Despre faptul că are și un fecior care învață gratis la București, nu mai scriu nimic.

*Am șters prenumele fiicei acestuia, pentru a preveni o eventuală hărțuire. Până la urmă fata nu e vinovată că tat'su e un derbedeu”.

CITEȘTE și Culmea nesimțirii! CINE îi scrie premierului rusofil Ion Chicu înjurăturile la adresa României: socialistul Vitalie Dragancea, care are cetățenie română împreună cu tot familionul! Băiatul lui învață la București iar fata la Stockholm, unde s-a înscris ”româncă” și economisește 30.000 euro

4. Alla Dolință, deputat PSRM, limba maternă e rusa, iar potrivit CV-ului de pe site-ul Parlamentului are cunoștințe elementare de limba engleză și limba română. De notat că a devenit femeie de afaceri doar după ce a intrat în Parlament. În 2017 s-a numărat printre PSRM-iștii care au mințit public că ar fi început procedura de renunțare la cetățenia română, dar n-a făcut-o, beneficiind în continuare de avantajele acesteia. 

5. Adrian Lebedinschi, deputat PSRM implicat până peste cap în Operațiunea Bahamas. E cel care, în urmă cu trei ani, insista ca drapelul Comunității Statelor Independente (CSI) să  fie să fie arborat alături de cel al Moldovei și al Uniunii Europene pe instituțiile și la evenimentele oficiale. Și el deține cetățenia română, deși a mințit că va renunța la această demnitate. 

6. Anatolie Labuneț, deputat PSRM, rusofil agresiv și cetățean român de mai bine de 15 ani. După sfidătoarea inițiativă a lui Igor Dodon de a decora ”pacificatorii” ruși și forțele separatiste din regiunea transnistreană, liderul  Partidului Unității Naționale (PUN) – la acea vreme, Anatol Șalaru – l-a criticat dur pentru această mizerie incalificabilă. În replică, Labuneț l-a insultat public pe Șalaru. ”Suka (cățea în rusă) pro-română. Cât timp vei perturba Moldova noastră? Sub mânuță cu Basik (Traian Băsescu) și Guțu (Ana Guțu) acasă în România”, s-a reprodus el, pe o rețea de socializare. 

7. Ghenadi Mitriuc, deputat PSRM și cetățean român încă din 2004. Rusofil agresiv ca toți ceilalți. A insultat și a acuzat mincinos în repetate rânduri România. 

8. Radu Mudreac, deputat PSRM. Refuză să explice de ce nu a renunțat la cetățenia română, deși anunțase asta.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.