Dragnea n-a îndrăznit să dea super-imunitate magistraților. Au făcut-o Orban, Barna și Kelemen


Dragnea n-a îndrăznit să dea super-imunitate magistraților. Au făcut-o Orban, Barna și Kelemen

Magistrații onești nu au nevoie de “super-imunitate“. 

Magistrații onești nu se tem de anchetele DNA. 

Magistrații onești nu au nevoie de protecția doamnei Savonea și a celorlalți pesediști din CSM.

Și, nu, nu o spun (doar) eu. Nenumărate asociații ale magistraților au protestat față de mărul otrăvit oferit de coaliția PNL-USRPLUS-UDMR, super-imunitatea: procurorii și judecătorii ar urma să fie trimiși în judecată doar cu acordul CSM. 

Constituția nu prevede un astfel de privilegiu, el a fost inventat de magistrații corupți care se tem că vine DNA-ul peste ei. Mesajul lor a fost preluat de UDMR, acest partid de pesediști vorbitori de maghiară. Iar liderii slabi ai PNL și USRPLUS au acceptat ca, în schimbul desființării secției speciale de investigare a magistraților, să se ofere această așa-numită “garanție suplimentară“.

Desființarea secției speciale, SIIJ, nu înseamnă absolut nimic dacă în locul ei apare super-imunitatea. Știți cum spun românii: “Am scăpat de dracu și am dat peste tat-su“! Un rău a fost în locuit cu altul.

În 2017, la inițiativa organizației conduse de judecătoarea Dana Gârbovan – cea care a fost apoi propusă de PSD ministru al Justiției – s-a mai încercat strecurarea în lege a unei astfel de super-imunități. Cel care i-a preluat ideea a fost, deloc surprinzător, deputatul USR Stelian Ion, azi ministru al Justiției. A ieșit scandal și PSD-ul lui Dragnea a acceptat ca propunerea să fie retrasă, deși trecuse comisia juridică a Camerei Deputaților. Acum, ea a fost promovată de politicienii care au ajuns la putere cu ajutorul a sute de mii de români care au ieși în stradă ca să apere statul de drept. 

Nu mă miră această transformare a liderilor PNL și USRPLUS. Să ne uităm ce s-a întâmplat de când sunt la putere:

- Dosarul Jandarmeriadei din 10 august 2018, închis. Capii represiunii împotriva românilor care apărau statul de drept de asaltul Ciumei Roșii au scăpat. 

- Marii hoți condamnați pentru corupție fug din țară imediat ce își află pedeapsa. În ultimele 16 luni, nici unul n-a fost adus acasă și băgat în temniță.

- Recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupție bate pasul pe loc.

- Legislația anticorupție, distrusă de PSD, n-a fost refăcută.

- DNA a cerut un buget de 30 de milioane de lei pentru “serviciul tehnic“, interceptările, pentru 2021 – bani care se justifică, având în vedere doar sechestrele pe care le pune această instituție - și a primit șase milioane de lei. 

Groaznic de dezamăgitor bilanț. El arată că PSD este cât se poate de viu, iar tovarăși săi de jaf sunt bine infiltrați în coaliția majoritară. Nu vorbesc doar de pesediștii din UDMR, ci și de liderii slabi, care-și zic de dreapta, dar sunt de fapt niște bugetari socialiști, din PNL și USR – de la Iohannis la Barna sau Cioloș. 

Oamenii de dreapta din PNL și, eventual, din USR (dacă există așa ceva, în această structură dominată de sexo-marxiști...) ar trebui să preia controlul, înainte ca electoratul lor să fie convins că sunt incapabili să schimbe ceva după Ciuma Roșie. 

Și-n loc de concluzie, am să vă spun ceva despre UDMR: nu vă mai lăsați păcăliți de șantajiștii lui Kelemen Hunor, nu mai cedați la toate nenorocirile pe care vor să le impună. Nu pleacă UDMR-ul de la măcelărie, să piardă milioane de euro pe care le sifonează către clientela lor. Spuneți-le un “Nu“ ferm, nu vor îndrăzni să plece de la guvernare. 

Prea s-au impus socialiștii corupți strecurați în acest Guvern! Fie îi epurați, fie veți achita nota lor de plată. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.