Lipsă de transparență la Ministerul Transporturilor. Jurnalista Emilia Șercan s-a confruntat cu nesimțirea unei angajate a Biroului de Presă


Lipsă de transparență la Ministerul Transporturilor. Jurnalista Emilia Șercan s-a confruntat cu nesimțirea unei angajate a Biroului de Presă

Jurnalista Emilia Șercan a scris o postare pe Facebook în care a semnalat lipsa de transparență cu care s-a confruntat astăzi atunci când a sunat la Biroul de Presă al Ministerului Transporturilor pentru a afla cine este purtătorul de cuvânt al instituției. Deși era o informație care putea fi furnizată ușor, Emiliei Șercan i s-a închis telefonul în nas după ce i s-a comunicat să transmită o solicitare în scris. Ulterior, jurnalista a aflat că Ministerul Transporturilor nu are purtător de cuvânt. 

"Cum să îți pierzi mințile de luni dimineață, fără efort. Mic îndrumar, că poate mai vrea cineva și nu știe cum.  

Sun la Biroul de Presă al Ministerului Transporturilor ca să întreb cine e purtătorul de cuvânt al instituției pentru că această informație nu este pe site. Îmi răspunde o doamnă, care se prezintă Anișoara Niculae, care îmi spune să fac o cerere SCRISĂ pe Legea 544/2001 ca să mi se răspundă în SCRIS cine e purtătorul de cuvânt de la Ministerul Transporturilor.  

Îi spun doamnei că îi cer verbal să îmi spună cine e purtătorul de cuvânt al instituției în baza art. 8 alin. 5, care spune că informațiile de interes public solicitate verbal de către presă vor fi comunicate, de regulă, imediat sau în cel mult 24 de ore. Neclintită îmi spune să trimit cerere scrisă. I-am spus că nu închid telefonul până nu îmi spune verbal cine e purtător de cuvânt. L-a închis ea, cu seninătate, spunându-mi că are treabă. Probabil nu mai face față cu timpul ca să răspundă în scris la solicitările scrise de la presă despre cine e purtătorul de cuvânt!  

Cică transparență și bună guvernare și oameni noi!

LATER EDIT: Lucrurile sunt și mai palpitante la Transporturi: nu există purtător de cuvânt, însă, na, era tare greu de spus așa ceva, trebuia musai să fie scris. Mulțumesc mult celor care m-au ajutat cu informații!", a scris Emilia Șercan pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.