Iohannis un bun prieten al hoților l-ar fi scăpat pe Al Capone de pușcărie


Iohannis un bun prieten al hoților l-ar fi scăpat pe Al Capone de pușcărie

FBI-ul, după cum știți, n-a reușit să adune suficiente dovezi despre crimele lui Al Capone, cumplitul șef al mafiei din Chicago. Dar l-a prins că fentase fiscul, făcuse evaziune fiscală, așa l-a adus în fața judecătorilor, care i-au dat o sentință de 11 ani.

În România anului 2021, Al Capone ar fi scăpat de pușcărie, cu ajutorul președintelui Iohannis. Ar fi plătit taxele datorate fiscului, plus un bonus  20%, și ar fi rămas liber. Pentru că, da, domnul Iohannis a promulgat fără să clipească o lege inițiată de deputatul PSD Rădulescu “Mitralieră“ prin care marii evazioniști, cei care au vrut să păcălească statul cu peste 100.000 de euro, pot fenta pușcăria dacă își plătesc taxele datorate statului.

Să nu mă înțelegeți greșit: nimeni nu-și dorește să umple pușcăriile cu indivizi care au încercat să păcălească fiscul cu câțiva lei. Aici, în Statele Unite, evaziunea fiscală este faptă penală, dar, în realitate, doar un număr foarte, foarte, mic de cazuri ajung în anchetă. O statistică recentă arăta că doar  0,0022% din totalul plătitorilor de taxe, adică circa 2.000 pe an, sunt încriminați penal de Internal Revenue Service (IRS) – echivalentul din SUA al ANAF – pentru evaziune fiscală.

Însă legea prin care se pedepsește penal evaziunea fiscală este și azi un excelent instrument de luptă împotriva marii criminalități și a corupției. Iar domnul Iohannis a lipsit statul român de o armă extraordinară în bătălia sa – dacă mai duce această luptă...- cu corupția. Presa scrie că legea care îi scapă pe evazioniști de pușcărie va fi “utilă“ pentru mii de inculpați, deoarece retroactivează. Printre posibilii beneficiari sunt Nelu Iordache, Adrian Sârbu, Cristian Burci, Bogdan Buzăianu, companiile lui Sebastian Ghiță și Teldrum, presupusa firmă a lui Liviu Dragnea. Toți aceștia vor scăpa de procesul penal. 

O asociație a procurorilor a criticat dur legea: “Se creează o impunitate absolută, indiferent de valoarea prejudiciului, atât timp cât cel puțin unul dintre participanții la comiterea faptei este dispus să plătească prejudiciul și un procent adițional de 20%“. Procurorii arată și efectele evaziunii fiscale, și așa foarte mari în România: “În anul 2020 deficitul de încasare a TVA a fost cel mai mare din Uniunea Europeană (circa 34%), media europeană fiind de 9.2%“!

Pe scurt, domnul Iohannis a dat o uriașă mână de ajutor marii criminalități. Din nou! Da, nu este prima oară când face acest lucru. În iulie 2017, el a promulgat legea recursului compensatoriu, deși avea instrumente să o atace. Vorbim de acea cumplită lege pesedistă prin care mii de criminali și violatori au scăpat de pușcărie înainte de termen, iar apoi au făcut ce știau să facă: au furat, au ucis, au violat și au terorizat cetățenii. Când legea a început să facă ravagii, președintele Iohannis s-a prefăcut că uită ce repede a promulgat-o și a pasat toată vina pe PSD.

Nu cred, deci, că președintele Iohannis nu știa ce semnează când a promulgat legea amnistiei pentru marii evazioniști. Știa! Ba chiar aș spune că știa efectele mai bine ca mulți alții...Vechi uselist, domnul Iohannis a rămas strâns legat de diferite mafii cu spate politic. 

Dacă într-o bună zi vom avea din nou un DNA puternic, activ și fără frică, poate vom afla la cine s-a gândit domnul Iohannis când a întins această mână de ajutor către marii evazioniști. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.