Sentință definitivă: Dragnea rămâne în pușcărie. Codrin Ștefănescu îl plânge la A3: "Foarte mulți români devin tot mai nervoși"


Sentință definitivă: Dragnea rămâne în pușcărie. Codrin Ștefănescu îl plânge la A3: "Foarte mulți români devin tot mai nervoși"

Tribunalul București a respins definitiv joi, 27 mai, eliberarea condiționată a fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea. Dragnea mai poate formula o astfel de solicitare abia din data de 28 august. 

Avocata pușcăriașului Liviu Dragnea declara miercuri, 26 mai, că șansele acestuia de a fi eliberat ar trebui să fie de 100%, menționând, totodată, că infractorul ar fi înțeles de ce a fost condamnat. 

"Chiar am încercat să aflu ce a vrut domnul judecător, am încercat să îl întrerup, să îi pun o întrebare firească - Cum, în cadrul unei proceduri de liberare condiţionată, judecătorul care judecă liberarea condiţionată îl întreabă pe omul care este în detenţie cum a înţeles, ce a înţeles, ce şi-a însuşit şi ce opinii are cu privire la condamnare. Aici, vorbim de liberare condiţionată. Nu trebuie confundată noţiunea de sancţiune, care este pedeapsa aplicată, cu noţiunea de executare a pedepsei. Una este ceea ce a înţeles dânsul... Și a şi spus domnul Dragnea: "Am înţeles clar de ce am fost condamnat. Mi-am văzut de treaba mea în cadrul detenţiei", a zis Flavia Teodosiu.

"Şansele de a fi eliberat, mâine, ar trebui să fie de 100%, având în vedere că sunt îndeplinite toate condiţiile prevăzute de legea română şi de cea europeană", a mai spus Flavia Teodosiu.

Audiat prin videoconferință, Liviu Dragnea a afirmat că a suportat "toate abuzurile" în închisoare.

"Tot ce a spus doamna avocat este susţinut de mine. Am avut o sancţiune. Este vorba despre o convorbire online dintre mine şi o persoană de pe lista suport aprobată de penitenciar. Eu trebuie să primesc o pedeapsă pentru că am criticat puterea?

Sunt o persoană relativ cunoscută. Poate să spună cineva despre mine că am avut un comportament negativ? Am suportat toate abuzurile la adresa mea în aceste luni: dreptul la hrană, la sănătate, la muncă. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis. Eu am înţeles pentru ce am fost adus aici. Nu înţeleg de ce nu pot beneficia de dreptul de liberare. Am îmbunătăţit viaţa a milioane de români, fără să cer nimic în schimb", a afirmat fostul președinte al PSD, citat de Agerpres.

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, apropiat de-al lui Liviu Dragnea, a avut o intervenție la Antena 3 pe parcursul căreia și-a manifestat nemulțumirea față de sentința dată astăzi de Tribunalul București, adăugând că "foarte mulți oameni din România devin tot mai nervoși" din pricina faptului că fostul președinte al PSD nu este eliberat din închisoare. 

"Sunt siderat, la fel ca mulți alți români în acest moment. Vreau să vă spun că dacă vă uitați pe știrile pe care le promovați pe site-ul Antenei 3 și a trustului Intact o să vedeți zeci de mii de astfel de comentarii în ultimele zile vis-a-vis de situația prin care trece Liviu Dragnea. Am înțeles și de la avocați și de la juriști, care au intrat în direct pe posturile TV, că instanța trebuia doar să ia act. El avea o hotărâre judecătorească pentru eliberare, având o hotărâre judecătorească în care i se admite că i s-au încălcat drepturile, iar astfel câștigă 49 de zile la eliberare, are și o comisie în penitenciar care e condusă de un judecător care admite eliberarea sa, iar instanța de azi trebuia să ia act de deciziile altor judecători și să pună în aplicare acest lucru, pentru că comisia de la penitenciar condusă de un judecător este mai presus conform legii decât instanța. Se pare că sistemul nu vrea, încălcând toate legile, toată morala, toate normele de drept, absolut tot ce există în legislația românească pentru a-l ține pe Dragnea după gratii. Toată lumea începe să vadă acest lucru. Vă spun că foarte mulți oameni din România devin tot mai nervoși vis-a-vis de acest subiect, așa cum suntem și noi, prietenii și apropiații lui", a zis Codrin Ștefănescu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.