Pe Dragnea l-au scos din pușcărie magistrații PSD! Epurarea Justiției de Ciuma Roșie încă nu a avut loc


Pe Dragnea l-au scos din pușcărie magistrații PSD! Epurarea Justiției de Ciuma Roșie încă nu a avut loc

Da, acesta este adevărul: Satana de Teleorman a ieșit din închisoare cu mult înainte de termen cu ajutorul magistraților atașați Ciumei Roșii. Procesul liberării sale condiționate a fost judecat în Giurgiu, fief vechi al PSD, iar judecătorii care au decis că individul poate fi eliberat erau legați, subteran, de gruparea din magistratură a Ciumei Roșii. 

Eliberarea lui Dragnea – deși, în mod evident, acesta nu regretă nimic din răul făcut, dimpotrivă e și mai plin de ură împotriva statului de drept – arată, din nou, cum a fost capturat vârful Justiției de către Ciuma Roșie: 

- Mai întâi, în fruntea CSM a fost plasată judecătoarea Savonea, o amică a celebrului Florin Iordache

- Apoi, legea a fost modificată astfel încât numirile judecătorilor să fie controlate de CSM-ul controlat la rândul său de doamna Savonea. 

- Așa se face că însăși șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) este un personaj dubios, acuzat de DNA de fapte de corupție, numita Corina Corbu. Ea a fost achitată de colegii ei de la ICCJ, dar nimeni nu știe cum, fiindcă și-a secretizat dosarul! 

- Și în ultimul rând sunt judecătorii de la Curtea Constituțională, cu pesedistul Valer Dorneanu în frunte, mai toți având pensii speciale de 400.000 de lei pe an.

România a mai trecut prin perioade în care PSD-ul încălecase Justiția. Între 2001 și 2004, regimul Iliescu-Năstase, cu ajutorul ministrului de Justiție Rodica Stănoiu (fostă turnătoare a Securității), a infiltrat tot sistemul cu oamenii săi. Dar, în 2005, cei care au ajuns la putere au avut forța și curajul să se lupte cu magistrații pesedizați și, pas cu pas, i-au scos din sistem. Nu pe toți, dovadă fiind eșecul dosarelor Mineriadei și al crimelor din decembrie 1989, dar pe mulți. Dar fostul premier Adrian Năstase, care părea intangibil și acumulase o avere uriașă, a fost condamnat de mai multe ori și a ajuns la pușcărie. 

Pe scurt, sunt metode ca Justiția să fie epurată de oamenii Ciumei Roșii. Încet, greu, dar se poate. Noua guvernare păstrează și legile Dragnea ale Justiției, și pe oamenii acestuia, inclusiv pe cei de la Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), secția inventată de Dragnea ca să saboteze magistrații curajoși și să-i apere pe cei corupți. De ce? Răspunsul e tot mai evident. Hoți nu sunt doar la PSD. Sunt destui oameni din noua putere care s-au dedulcit sau se vor dedulci la banii statului. Justiția lui Dragnea funcționează și azi, în 2021, pentru că prea mulți demnitari ai noii puteri se tem de pușcărie. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.