Cel mai murdar blat al cuplului Klaus+Cîțu: Antenele lui Felix fac propagandă guvernamentală


Cel mai murdar blat al cuplului Klaus+Cîțu: Antenele lui Felix fac propagandă guvernamentală

Blatul guvernului Cîțu cu Ciuma Roșie este deja un fapt de notorietate și o sfidare pentru milioane de alegători români. Pe nimeni nu păcălește o rezoluție ridicolă, prin care PNL se angajează să nu colaboreze cu PSD. De mai multe săptămâni, se vede de pe Marte că echipa lui Ciolacu face toate eforturile pentru a ține în viață tabăra lui Cîțu. Vot după vot, parlamentarii PSD sunt alături de cei ai PNL. Este cineva atât de naiv încât să creadă că fac asta dezinteresat sau de dragul principiilor?

Însă mi se pare cumplit când observ că Antena 3 a ajuns mașinăria de propagandă a PNL. Miniștrii liberali se duc la acest post și se lasă spălați exact așa cum se întâmpla pe vremea lui Dragnea. Adversarii PNL sunt linșați. CNA-ul se face că nu vede. Gratis? Nu. Statul român are de recuperat de la Dan Voiculescu și banda lui 60 de milioane de euro, bani furați. Într-o primă etapă, a reușit să-i ia lui Felix vreo opt milioane de euro. De vreo câțiva ani, procesul a înghețat: Dan Voiculescu nu mai dă nimic înapoi. Din ianuarie 2019 până în primăvara lui 2021, ANAF a recuperat circa 100.000 de euro. Ridicol! 

În schimb, trustul lui Dan Voiculescu a primit de guvernul PNL/ Orban nu mai puțin de trei milioane de euro, așa-zisul ajutor de pandemie. Deci, trăgând linie: turnătorul Felix nu numai că nu dă înapoi banii furați, dar mai și primește sume uriașe drept ajutor de stat. 

Vă miră? Pe mine nu, pentru că eu n-am uitat momentul magic din februarie 2016 în care președintele Iohannis a cerut ANAF să nu-i banii lui Dan Voiculescu: “Cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative.  Această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă.  Desigur, în fața unui uriaș val de indignare, și-a exprimat regretul, cu jumătate de gură. Toți pricepem de ce s-a întâmplat asta: fiindcă în 2016 avea la orizont alegerile prezidențiale din 2019. Acum, când este la al doilea mandat, și-a dat arama pe față. Să nu uităm nici faptul că, în 2009, Iohannis era susținut de o coaliție a mogulilor, coaliție care-l includea pe Dan Voiculescu, pentru a fi premier. Că s-a dus sau nu, atunci, cu căciula în mână la Grivco, pentru a primi binecuvântarea turnătorului Felix, nici nu știu ce importanță mai are, fapt este că a acceptat să joace rolul ridicol de premier al unor moguli penali. 

Ce vreau să vă spun - și cred că este evident – este că acest concubinaj, între Iohannis și Cîțu al său, cu Ciuma Roșie și mașinăria de propagandă a lui Felix, corespunde pe deplin “viziunii“ politice a domnului președinte. PSD și Antena 3 sunt aliații naturali ai uselistului Klaus de la Grivco. Sunt convins că, mai devreme sau mai târziu, vom afla că Dan Voiculescu a făcut afaceri bune pe spinarea guvernului actual, nu doar că n-a returnat ce a furat. 

“Guvernul Iohannis“ înseamnă, în diferite forme, doar uselism: menținerea statului obez și a privilegiilor nomenklaturii, inclusiv pensiile speciale – Prea-Măritul Împărat Klaus I îi recompensează astfel pe cei care l-au cocoțat pe tron și-l țin acolo. Dacă vrem să reformăm acest stat, împăratul gol (de conținut) trebuie trimis în vacanță. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.