Miza găștii Iohannis: împreună cu Ciuma Roșie, să ucidă lupta cu corupția și să jefuiască în liniște


Miza găștii Iohannis: împreună cu Ciuma Roșie, să ucidă lupta cu corupția și să jefuiască în liniște

Adevăratul obiectiv al grupării Iohannis, care a acaparat PNL-ul, nu este pur și simplu să ia puterea. 

Obiectivul este să controleze ministerul Justiției și, prin această instituție, folosindu-se de legile lui Dragnea, nemodificate, să-și plaseze oamenii în fruntea parchetelor. Vă rog să obervați ce joc pervers face sistemul care manipulează păpușa bleagă de la Cotroceni: cel care va numi în fruntea parchetelor personaje de tip Giorgiana Hossu – fosta șefă a DIICOT, promovată de Predoiu, care a distrus dosarul Jandarmeriadei din 10 august 2018 – sau Adina Florea – procurăreasa lui Dragnea, care a hăituit-o pe Kovesi – este ministrul Justiției. Pe lege, șeful statului nu va avea mai nici o putere. În realitate însă, Iohannis îl va controla politic pe viitorul ministru al Justiției și, implicit, numirile la șefiile parchetelor. 

Despre Florin Cîțu nu are sens să discutăm, acum, după congresul PNL, este un nimeni. Când Iohannis se va sătura de prostiile lui, când acestea îi vor crea probleme majore, îl va lăsa fără funcția de premier și îl va arunca la coș fără ezitări. Cîțu trebuia pus în fruntea PNL fiindcă deja dovedise că este un executant obedient. Rolul său va fi să numească în structurile partidului și ai Guvernului numai oamenii lui Iohannis. Cu mâna lui și a Guvernului său, va fi ucisă lupta cu corupția – în condițiile în care, oricum, DNA-ul abia mai suflă, iar Agenția Națională de Integritate este pur și simplu moartă și îngropată. 

Este clar că Ciuma Roșie face opoziție de formă la acest Guvern. De ce? În primul rând fiindcă PNL, deși avea mijloace la îndemână, nu a umblat în matrapazlâcurile făcute de guvernarea PSD și n-a dat nici un pesedist pe mâna parchetului anti-corupție. Nici miniștri USR nu au făcut asta, dar acum m-aș limita la modul în care au acționat liberalii – despre sexo-marxiștii lui Cioloș și Barna, în alt episod, fiindcă nu-s defel așa de lipsiți de păcat cum pretind. În al doilea rând, PSD ține sub control guvernul minoritar al lui Cîțu și, în schimb, acesta va alimenta cu resurse de la buget baronii locali ai Ciumei Roșii, mai ales prin așa-numitul PNDL III. În al treilea rând, PSD nu poate decât să constate că, la doi ani de la plecarea de la putere, legila Dragnea anti-Justiție funcționează perfect și-i protejează pe cei care fură pe rupte, pe spinarea românilor. Nici vorbă de vreo pedeapsă pentru furturile trecute, deci, logic, se va jefui cu și mai mult spor. 

Din spatele acestei combinații mortale, rânjește fericit turnătorul Dan Voiculescu, patronul de facto al Antenei 3. I se vede rânjetul atunci când lacheii săi, ziși „ziariști”, ridică în slăvi guvernul Cîțu, așa cum lăudau și guvernele Dragnea. I se vede rânjetul lacom-ironic când se repede să dea asigurări publice că Iohannis n-a fost niciodată la Grivco. N-o fi fost, dar în 2009 a acceptat să joace rolul de premier de paie al mogulilor din media, în frunte cu patronul de la Grivco. ANAF a abandonat sarcina de a recupera banii pe care i-a furat acest personaj. Sunt convins că, în timp, va ieși la iveală că-n guvernarea PNL Antena 3 s-a alimentat cu bani de la buget ca-n perioada în care Ciuma Roșie avea cheia trezoreriei statului. 

Una peste alta, la congresul PNL domnul Dan Voiculescu a câștigat: în 2009, el visa să aibă un premier pe care să-l țină în lesă. În 2021, are ditamai președintele, plus guvernul „său”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.