Oamenii turnătorului Dan Voiculescu capturează România cu binecuvântarea premierului de la Grivco


Oamenii turnătorului Dan Voiculescu capturează România cu binecuvântarea premierului de la Grivco

Pas cu pas. Pas cu pas, turnătorul Dan Voiculescu ocupă poziții cheie în statul român. Îl ajută fosta sa păpușă, Klaus Iohannis, premierul de jucărie al mogulilor din anul 2009. Azi, ajuns președinte și fiind deja la al doilea mandat, numitul Iohannis îi dă cheile de la trezorerie fostului pușcăriaș Dan Voiculescu, condamnat pentru că a înșelat statul român cu 60 de milioane de euro. Eu am scris acum câteva săptămâni, pentru prietenii de la Podul, că turnătorul Felix și-a pus lacheii de la Antena 3 în slujba guvernului Cîțu, căruia îi fac propagandă așa cum îi făceau și lui Dragnea. Credeam că miza e recuperarea de către ANAF a celor circa 40 de milioane de euro pe care Dan Voiculescu trebuie să-i restituie statul român. Am minimalizat situația: este mult mai grav! 

Primul semn a fost o știre ușor evitată de presa română: fostul președinte al Fundației Dan Voiculescu, Bogdan Pascu, a ajuns președintele Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR). Practic, i-am dat acces lui Felix la miliardele de euro rulate de CNAIR: contracte de consultanță, de întreținere a drumurilor, pentru marcaje rutiere și de dezvoltare a infrastructurii. Dar este cazul Pascu singular? Nu. Oamenii lui Dan Voiculescu au primit, prin influența politică a lui Iohannis, poziții cheie în stat:

- Sorin Cîmpeanu, altă făcătură tristă din laboratoarele turnătorului Felix, este ministru al Educației. Protejează plagiatori, numește clienți politici prin conducerea ministerului Educației, aceasta este misiunea sa. 

- Constantin Dudu Ionescu, directorul Oficiului de Informații Integrate, consilier de stat la Cotroceni: un vajnic țărănist recuperat apoi de Dan Voiculescu, care l-a primit o vreme în partidul său. 

- Daniel Constantin, fost președinte al partidului lui Dan Voiculescu: acum este deputat PNL și, foarte probabil, viitorul ministru al Agriculturii (domeniu în care fostul său șef politic avea și probabil că mai are mari interese economice).

- Eduard Hellvig, șeful SRI. Din 2003, membru al PUR, șef al filialei din Bihor a acestui partid și deputat PUR, până în 2008. 

Desigur, aceasta este partea vizibilă a ghețarului. Turnătorul Felix are mult mai mulți amici în structurile statului. Să nu uităm cum l-a protejat Mugur Isărescu, atunci când s-a cercetat unde au dispărut banii Securității sau atunci când i-a permis să folosească Editura Academiei Române pentru a-și lansa cartea. Să nu uităm prietenia dintre fostul nr. 2 de la Cotroceni, Dan Mihalache, și Mihai Gâdea. 

Ultimele zile ne-au arătat clar vâna de diktator a numitului Klaus: dornic să dețină controlul absolut, fără nici un fel de toleranță față de opiniile divergente de ale sale, ranchiunos și răzbunător față de ci care l-au supărat. Dar acest straniu diktator e cam somnoros și, dacă ești sluga pe care și-o visează (când spun că omul “visează“ nu e o metaforă), îți dă voie să-ți faci de cap prin țară – oricum nu Iohannis plătește. Dan Voiculescu i-a găsit un punct slab: orgoliul imens, dorința de a fi lingușit. Iar Antena 3 asta face: îl preamărește pe Klaus I. Sunt specialiști în asta, sunt cei mai buni. Și-n timp ce diktatorul de pluș moțăie fericit, banda lui Felix face bani pe spinarea românilor. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.