Se perpetuează CRIZA politică. Guvernul Cioloș NU a fost învestit


Se perpetuează CRIZA politică. Guvernul Cioloș NU a fost învestit

Așa cum era de așteptat, Guvernul Cioloș nu a fost învestit. S-au înregistrat în Parlament 88 de voturi pentru învestire, unul fiind cel al deputatei PNL Violeta Alexandru, respectiv 184 împotriva acestei variante. Din cei 80 de parlamentari ai USR, 2 au absentat. Pe cale de consecință, USR a reușit să obțină 10 voturi în plus față de numărul de parlamentari ai formațiunii politice care au fost prezenți astăzi în plenul Parlamentului. Ceea ce mai trebuie precizat e că numărul de voturi primit astăzi de Guvernul Cioloș este cel mai mic din istoria parlamentarismului românesc. 

Astfel, vor urma noi negocieri între partidele parlamentare, complicate de altfel, întrucât PNL continuă să-l susțină pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, variantă respinsă categoric de USR, ceea ce nu va permite refacerea coaliției de guvernare. 

CITIȚI ȘI: "Și noi și USR trebuie să facem pași". Vîlceanu anunță că PNL NU renunță la varianta Cîțu pentru funcția de premier

Pe de altă parte, PSD a reiterat că dorește alegeri parlamentare anticipate după trecerea iernii, pentru a se pune capăt crizei politice, sau, dacă nu se merge pe acest scenariu, conform unei declarații făcute astăzi de Sorin Grindeanu, președintele Klaus Iohannis este așteptat de pesediști să le încredințeze mandatul de a coagula o majoritate parlamentară în jurul unui premier PSD. 

CITIȚI ȘI: Grindeanu vrea la guvernare dacă nu se merge către anticipate. Poziția diferită a "premierului OUG 13" față de cea exprimată de Ciolacu pe tema suspendării președintelui Klaus Iohannis

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.