Felicitări, Liviu Dragnea! Te-ai chinuit să distrugi Justiția, acum Ciolacu et.co. pot fura liniștiți


Felicitări, Liviu Dragnea! Te-ai chinuit să distrugi Justiția, acum Ciolacu et.co. pot fura liniștiți

Satana de Teleorman, Liviu Dragnea, timp de trei ani s-a luptat să facă praf lupta anticorupție, să distrugă statul de drept și să-i elibereze pe marii corupți ajunși, totuși, prin pușcării. Dragnea lucra pentru propriul interes: știa că Rahova îl așteaptă.

Un frumos proverb românesc spune: “Nu-i pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește“. Dragnea s-a chinuit, dar tot a ajuns la pușcărie, iar partidul l-a abandonat, pentru că abia aștepta să scape de el. Cei care vor profita de efortul său sunt Ciolacu și trupa sa, care acum se așază la masa bogată. 

Dincolo de ironie, am scris-o și am să o mai scriu: ceea ce unește trupa de așa-ziși liberali din jurul lui Cîțu și foștii lachei ai lui Dragnea, care acum conduc PSD-ul, este dorința de a jefui țara, știind că e sat fără câini, că DNA-ul e în comă. Din noiembrie 2019, când a fost dat jos guvernul Dăncilă, PNL, USR și UDMR n-au făcut nimic să schimbe legislația din domeniul Justiției. Au tot inventat scuze: ba că nu-i lasă PSD-ul, ba nu se înțelegeau între ei. Acum, am terminat cu tot acest teatru, cu explicații sterile și mincinoase. PSD și PNL nici măcar nu se deranjează să se prefacă că vor să consolideze lupta cu corupția. Cuvântul “corupție“ nu apare în discursul lor, e ca și cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului – după cum spune alt proverb românesc. 

Ce ar trebui să facă:

– Să anuleze legile Dragnea care permit marilor corupți să scape din pușcărie după ce execută o treime din pedeapsă și nici nu plătesc prejudiciul datorat. Pedeapsă pe viață pentru marile furturi, nici o liberare condiționată înainte de a returna toți banii furați. Iar în vremuri de restriște, cum sunt acestea, eu îmi mențin părerea că pedeapsa capitală e ceea ce merită hoții, i-ar speria și i-ar opri. 

– Să facă tot ce trebuie pentru a consolida DNA-ul: buget, personal, dotare tehnică.

– ANAF să raporteze public, în fața Parlamentului, cât a recuperat din banii furați de marii corupți. Dacă e nevoie de legi noi pentru a accelera procedurile de recuperare, să se emită ordonanțe de urgență.

– Agenția Națională de Integritate să fie repusă în funcție și să cerceteze averile nejustificate ale demnitarilor.

Bineînțeles, știu că nu vor face nimic din toate acestea. E ca și cum s-ar băga singuri la pușcărie. 

Vine o iarnă grea pentru România: pandemia continuă, prețurile vor exploda și orașe întregi sunt fără apă caldă și-n frig, le primesc cu porția, ca-n comunism. Și totuși, PSD-ul s-a aruncat la guvernare, în loc să stea cuminte în opoziție și să lase PNL-ul să se uzeze. De ce? Nu crede nimeni că se sacrifică pentru țară, nici măcar electoratul lor cel mai fidel. Uriașa oportunitate este că se poate fura fără teama de pedeapsă. Și vor fura, n-aveți grijă. Bietul Dragnea, a muncit ca să-i vadă bogați pe cei care l-au trădat! Glumesc, desigur: eu sper să vină ziua în care lacheii Satanei de Teleorman să ajungă și ei acolo unde a stat (prea puțin...) șeful lor. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.