Am un vis: în 2022, îl concediem pe Iohannis și scoatem PSD în afara legii


Am un vis: în 2022, îl concediem pe Iohannis și scoatem PSD în afara legii

Da, îmi doresc să scăpăm cât mai repede și definitiv de Ciuma Roșie și de cozile ei de topor. Este nerealist? Nu. Greu de atins? Da, dar sunt optimist. Poporul fierbe. Oamenii de dreapta sunt revoltați. Niciodată în ultimii 30 de ani electoratul n-a fost trădat cu atâta lipsă de rușine. Alegătorii au votat cu Iohannis și cu partidul său nu pentru că aveau cine știe ce proiect de țară. “România educată“? O glumă proastă a unui profesor borfaș și leneș. I-au votat fiindcă doreau să trimită PSD în opoziție. Și ce au făcut Iohannis și PNL-ul său? La 11 luni de la alegeri au readus Ciuma Roșie la guvernare și i-au dat țara pe mână, de facto. DNA-ul fiind la pământ, noul USL, condus de lacheii lui Dragnea, poate fura fără teamă.

Și-n 2018 speram să scoatem PSD-ul în afara legii. Dar când PNL a ajuns la putere, nu numai că l-a protejat, dar i-a dat și bani mai mulți de la buget. 

Așa că acum spun că trebuie să plece împreună, Iohannis și prietenii săi din Ciuma Roșie. Sunt convins că majoritatea românilor ar vota fără să clipească demiterea excursionistului de la Cotroceni. Cine vrea să plătească 18 de milioane de euro pe an – bugetul din 2022 al Administrației Prezidențiale – pentru un personaj care nu vrea decât să se plimbe prin străinătate? La piramide, la Pompei, în Madeira, la shopping în Florida, cu doamna, sau prin Israel...: turism pe banii contribuabililor jupuiți de ANAF. 

Da, nu e nevoie să îmi înșirați nenumăratele bariere legale și politice care stau în calea visului pe care-l am. Le știu! Acum câțiva ani, am încercat alături de mai mulți amici din Diaspora, să cerem desființarea pe cale legală a PSD-ului. Justiția ne-a respins acțiunea, pe motiv că un simplu cetățean nu poate cere desființarea unui partid. Pe legislația actuală, soluția este simplă: procurorul general al României poate cere dizolvarea PSD. Deci, fie schimbăm legislația, fie schimbăm procurorul. 

Ce vreau să transmit când scriu acest articol – “Am un vis: în 2022, îl concediem pe Iohannis și scoatem PSD în afara legii“ – este că, oricât de dezamăgitor a fost anul care a trecut, nu trebuie să ne pierdem speranța. Să ne păstrăm visele, să luptăm pentru ele. Va fi greu să-i dislocăm de la putere pe Iohannis și Ciuma Roșie, dar nu este imposibil. Iar când îi trecem în opoziție, nu trebuie să facem greșeala de până acum, să-i uităm acolo. Nu! Trebuie mers cu toată forța după ei, dați pe mâna procurilor și vânați – da, acesta e cuvântul, “vânați“ – până plătesc și ajung acolo unde le este locul (Rahova, Jilava, Poarta Albă). Încrâncenare? Nu. Realism! Am repetat prea des greșeala de a trata PSD-ul ca pe un partid banal, care să participe la alternanța la putere. Și am plătit această naivitate. Nu așa se lucrează cu o asemenea grupare banditească. Noi avem milă, îi tratăm cu mănuși, iar ei râd în față.

Cât despre tovarășul Ciumei Roșii, Iohannis de la Grivco, n-are decât să facă turism. Dar pe banii lui, nu ai poporului. Și, după ce pleacă de la Cotroceni, poate vor avea curaj cei de la DNA și ANI să-i mai numere odată casele și banii și să-l întrebe de unde le are. 

Deci, stimați prieteni, da, 2021 a fost un an în care am fost trădați cu o nerușinare care va rămâne în manualele de istorie. Dar asta nu înseamnă că trebuie să capitulăm și să dezertăm. Eu unul voi continua să lupt și să-mi urmez visul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.