Întrebarea anului 2022: scăpăm de Klaus I, dar ce punem în locul lui? Profilul unui președinte de dreapta


Întrebarea anului 2022: scăpăm de Klaus I, dar ce punem în locul lui? Profilul unui președinte de dreapta

Iohannis a expirat. Este ca o mâncare râncedă, care a rămas în cămară fiindcă ți-e silă să te apropii de ea și să o arunci. Dar, mai devreme sau mai târziu, asta se va întâmpla: va trebui să ajungă la coșul de gunoi. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine.

Întrebarea este: pe cine punem în locul prea-adormitului care acum ocupă abuziv Cotroceniul? 

Două premise, înainte de a răspunde pe fond la această întrebare extrem de serioasă. 

- Republica Moldova ne-a arătat că nu trebuie să fim resemnați, că se pot găsi oameni buni care să conducă țara. Basarabia este cu tancurile rusești în anticameră, cu o presă și o Justiție hiper-corupte, dar românii de acolo l-au alungat pe omul lui Putin și au ales un președinte decent, muncitor, pro-vestic și decis să atace frontal marea corupție. Deci, sunt convins că și-n România se poate!

- Actuala clasă politică, oligopolul din Parlament, nu poate oferi un candidat decent pentru Cotroceni. Am scăpa de Iohannis și am da peste altul la fel. Poate mai puțin leneș, poate mai guraliv, dar la fel de incapabil să atace frontal mafia Ciumei Roșii. Ce tip de lider cred eu că poate relansa România, o poate face mare din nou:

– Om de dreapta, provenit din mediul privat. Numai bugetari am avut la conducerea statului, până acum. Habar nu aveau ce înseamnă economie de piață, ce trebuie făcut pentru ca țara să se dezvolte. România secolului XXI are nevoie de un șef de stat care, cu mijloacele constituționale de care dispune, să elibereze economia de sub jugul birocrației, corupției și legislației stupide. Numai așa asigurăm prosperitatea tuturor cetățenilor, nu prin pomeni. 

– Un lider care respectă valorile creștine, împărtășite de majoritatea poporului. Aceste valori nu divizează, ci unesc. “Să nu furi“, ce alt imperativ etic este mai actual, în aceste zile, decât acesta? 

– Un lider care a trăit și muncit în Diaspora: este o garanție în plus că înțelege, că are în sufletul său, nu doar pe buze, democrația și economia de piață

De ce sunt esențiale aceste calități? Fiindcă doar un astfel de personaj politic poate ataca frontal lupta cu corupția. Nu a avut afaceri cu statul român, nu a fost controlat de noua și/ sau vechea Securitate, deci nu are pe cine să protejeze și de cine să se teamă. Dacă președintele – care numește șefii parchetelor – este un individ crescut și susținut de sistemul securisto-corupt construit de Iliescu vom repeta ceea ce s-a petrecut sub Iohannis. Omul a strigat tare că se bate cu corupția, dar, când să facă ceva, s-a văzut că el însuși e murdar, că e pe o mână cu Ciuma Roșie. Iar dacă nu lichidăm corupția, n-avem nici o șansă să dezvoltăm țara și să aducem acasă milioanele de români care au plecat. 

De ce scriu acest articol? Fiindcă e vremea ca oamenii de dreapta să se adune! Nu putem asista pasivi la jefuirea țării. Nu putem considera emigrarea ca fiind singura soluție. România are nevoie de un președinte liber, care să destrame sistemul, nu de un alt super-bugetar, cu avere uriașă, imposibil de justificat, dus în lesă de mafia securistă! Există astfel de lideri? Cu siguranță, da. Trebuie să construim, vin alegerile din 2024 – prezidențiale, parlamentare, locale și pentru Parlamentul European - și riscăm să vedem cum Ciuma Roșie și noul PRM își împart țara. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.