Eroii anului 2021: oamenii harnici din sectorul privat, care au dus în spate un stat tot mai obez și obraznic!


Eroii anului 2021: oamenii harnici din sectorul privat, care au dus în spate un stat tot mai obez și obraznic!

Pentru început, câteva informații pe care nu le veți citi în presa centrală (mai ales în cea bine șpăguită din bani publici): 

– Din septembrie în noiembrie, statul român a mai angajat 15.000 de bugetari. De ce? Nu știm. 

– În 2022, salariile nete ale magistraților vor crește cu 20%. Tot cu acest procent vor crește și pensiile lor speciale. 

– Noul Guvern Iohannis-Ciuma Roșie (PSD-PNL) a înființat sute de sinecuri foarte bine plătite, care vor costa milioane de euro pe an: plata pilelor, rudelor și lipitorilor de afișe care se vor angaja la noile ministere și care, datorită legilor comunistoide, nu vor mai putea fi dați afară. 

Cine plătește? Sectorul privat. La care nu se gândește nici un lider politic! De ce? Fiindcă mai toată nomenklatura care conduce România provine din tagma bugetarilor privilegiați – scriu “privilegiați“ fiindcă sunt în sectorul bugetar și puțini oameni corecți, bine pregătiți, care muncesc din greu, dar sunt ținuți pe margine, ca să nu deranjeze. 

– Iohannis? Profesoraș modest, patru ore pe zi la școală, vara – două luni de vacanță.

– Premierul Ciucă? Pensionar special. 

– Ministrul Agriculturii? Ex-milițian! 

– Ciolacu, noul șef al Ciumei Roșii? Bugetar, trăitor pe sinecurile date de partid. A avut niște afaceri mici care – surpriză! – au dat faliment. 

Putem continua cu exemplele, dar cred că situația este clară. Câteva milioane de oameni care muncesc în mediul privat, de la patroni la șoferi de camion sau vânzătorul de la magazinul de cartier, duc în spate acest sistem obez și obraznic. Un sistem care nu doar că-i stoarce de bani, dar o face în așa fel încât să-i chinuie și să-i umilească. Ce le oferă statul celor din mediul privat, în schimbul banilor pe care-i colectează? 

– Un sistem medical de stat complet prăbușit, unde mori ars de viu sau infectat cu nosocomiale. 

– O școală depășită de cerințele pieței muncii. 

– O birocrație rea și agresivă

– O conducere politică și brațul ei armat, noua Miliție și Securitatea de tip nou, hiper-corupte.

Pentru aceștia plătesc biruri grele milioane de oameni care abia au 10 zile de concediu pe an. Fără “vouchere de concediu“! 

Ducând în spate acest stat, sectorul privat a reușit ca, în 2021, să genereze o creștere economică importantă! Cum ar fi fost dacă eliberam sectorul privat de uriașa povară pusă de stat? Da, România ar fi avut o creștere economică cu două cifre. Puteam fi un tigru al Europei de Est. Putem fi, dacă ne eliberăm! 

Anul 2022 trebuie să fie anul în care oamenii din sectorul privat se adună și fac un proiect pentru sectorul privat. Taxe mai mici, da, este o parte a unui proiect de dreapta, dar nu este suficient. Trebuie regândit tot acest stat obez. Mai puține cheltuieli cu birocrația. Soluții private în sănătate. Concurență reală, oferte accesibile din mediul privat, la educația de stat. Tăiem pensiile speciale, subvenția pentru partide și șpăgile către presă. Codul Muncii, flexibilizat. Și, mai ales, atacăm frontal corupția creată de acest stat obez. 

Eu spun că se poate. Totul este ca oamenii buni să se adune, să înțeleagă că nu pot privi pasiv la ceea ce se întâmplă, că pot, ba chiar au obligația morală, să se bată. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.