Către prietenii din PMP: România are nevoie disperată de un proiect de dreapta. Luați-vă partidul înapoi!


Către prietenii din PMP: România are nevoie disperată de un proiect de dreapta. Luați-vă partidul înapoi!

Nu am ascuns niciodată că am fost un simpatizant al PMP. De ce? Motivul este foarte simplu: fiindcă aveam, în foarte mare măsură, aceleași obiective și aceleași proiecte. Împreună credem că România are nevoie de o guvernare de dreapta, așa cum, din păcate, nu a fost până acum.

Ce-și propunea PMP-ul, susțin și eu: 

– Unire cu Republica Moldova. Nu credem că acest proiect este nerealist. Dimpotrivă, considerăm că, dacă există voință politică și o planificare atentă a efortului economic, aceasta se poate realiza relativ repede

– Parlament unicameral cu 300 de parlamentari. Aici nu e vorba doar de reducerea numărului de aleși, ci de începutul reformării statului obez

– Abrogarea pensiilor speciale

– Respectarea valorilor creștine ale poporului român, temeiul moral al unei reforme a de dreapta

– Spargerea monopolului CNAS. Să dăm românilor dreptul de a-și alege asiguratorul de sănătate. Acesta este începutul asaltului asupra criminalului sistem de sănătate de stat, un lagăr de exterminare. Și: afară cu Raed Arafat!

Aceasta este moștenirea lui Traian Băsescu. El s-a bătut pentru aceste proiecte, el le-a impus pe agenda publică. Și, oricât de critic am privi spre persoana fostului șef de stat – cu bunele și relele sale, ca orice om – a fost cel mai bun președinte al României. Cu cine să-l comparăm? Cu criminalul Iliescu? Cu incapabilul Emil Constantinescu? Cu prea-adormitul Klaus I? Nici nu merită să mai insist. 

La alegeri, PMP a fost lipsit de câteva zeci sau sute de voturi și a fost coborât sub aberanta barieră de 5% pentru intrarea în Parlament, ciudat este faptul că s-au înregistrat zero voturi la primăriile unde PMP a avut aleși primari și consilieri. După alegeri, partidul a încăput pe mâna unei grupări de loseri, fără suflu și fără idei. Domnul Diaconescu a fost un individ aproximativ OK prin comparație cu ceea ce oferă PSD-ul, unde își are rădăcinile adânci. Domnia-sa n-a avut rețineri să se alăture, pentru vreo câțiva ani, și celor de la UNPR, șușanea construită de generalul Gabi Oprea și alți galonați care, într-o armată profesionistă, nu ajungeau nici sergenți. Într-un comentariu intitulat “Cristian Diaconescu: candidatul etern, perdantul de succes și simbolul anti-corupție cu față europeană din PSD“, Hotnews scria, în 2010: “Din 2002, de când a intrat în PSD, Cristian Diaconescu a fost mereu pus pe tavă de liderii partidului drept pesedistul cinstit și competent,  Năstase l-a cooptat în conducerea partidului pentru a-l prezența drept simbol al luptei împotriva corupției. În 2007, era propus de Vanghelie cap de lista la alegerile pentru Parlamentul European. Tot pentru imaginea bună, în 2008, deși nu avea nici o șansă, PSD l-a aruncat în lupta pentru primăria Capitalei“. Pe scurt, domnul Diaconescu are o frumoasă carieră politică ce l-ar îndreptăți să se mute la așa-zisa dreapta din USR. Dar nu la PMP! 

Mișcarea Populară trebuie să redevină, urgent, un partid de dreapta. Și nu fiindcă așa spun eu, cetățeanul George Mioc, ci fiindcă România are nevoie de un proiect de dreapta. Aceasta este calea dezvoltării economice. Sunt milioane de alegători români care așteaptă acest proiect, terenul e liber. Nu există, în acest moment, nici o altă formațiune care să-și propună ceea ce urmărea PMP și dorește majoritatea poporului. Să nu uităm că 6,7 milioane de români au votat pentru Parlament unicameral cu 300 de deputați, iar clasa politică își bate în continuare joc de voința lor. 

Mai sunt doar doi ani până la alegerile din 2024, nu se poate să lăsăm alegătorii să aleagă între USL 2.0 și noul PRM. De aceea vă spun: este vremea ca oamenii buni din PMP să-și ia partidul înapoi și să-l pună în slujba electoratului de dreapta.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.