De la un prieten din Texas către președintele Tomac: câteva idei pentru ca PMP să redevină partidul Dreptei!


De la un prieten din Texas către președintele Tomac: câteva idei pentru ca PMP să redevină partidul Dreptei!

Mă bucur că PMP a scăpat de făptura lipsită de coloană care pusese mâna pe acest partid. Acel domn putea să facă de rușine un cameleon: își schimba culoarea în secunde, doar să supraviețuiască în politică.

Să lăsăm trecutul să plece și să ne uităm spre viitor. Mă bucur că Eugen Tomac a revenit la conducerea PMP. Dar trebuie să recunoaștem: greu abia vine. PMP a fost scos în afara Parlamentului, fiind lipsit – cu intenție – de un pumn de voturi care i-ar fi permis să treacă pragul de 5%. Primarii partidului sunt asaltați de Ciuma Roșie, care controlează resursele bugetare și-i șantajează. 

Ce-i de făcut? Eu sunt optimist, fiindcă cred că PMP poate fi partidul în care se regăsesc milioane de români creștini, de dreapta, conservatori. Deși, repet, sunt milioane de români care doresc un astfel de partid, în acest moment nu este nimeni să-i reprezinte. Desigur, e plin de impostori care își zic de dreapta, dar îmi este clar că nimeni nu-i mai crede. 

Poate pare naiv, dar eu spun: PMP n-are nevoie de armate de primari, PMP n-are nevoie să piardă timpul prin acest Parlament paralizat. PMP nu trebuie decât să dea mesaje clare și consecvente, de dreapta.

Trei proiecte mari sunt deja

– Desființarea monopolului CNAS, obiectiv lansat de Traian Băsescu în 2012 și blocat de banda Arafat & Antena 3

– Parlament unicameral cu 300 de deputați. Oare în câte țări este ignorată voința clar exprimată de popor? 

Unire cu Basarabia;

Eu vin și completez această listă de proiecte moștenite de la Traian Băsescu cu încă trei propuneri simple și clare: 

– PMP poate să-și asume relansarea luptei cu corupția. Președintele Băsescu a pus-o pe picioare, în 2005, iar Iohannis aliat cu Ciuma Roșie au îngropat-o. Românii vor ca hoții să fie pedepsiți aspru – eu, ca locuitor al statului Texas, cred că acești tâlhari merită pedeapsa capitală - și să li se confiște întreaga avere. Uitați-vă ce succes are, în Moldova, Maia Sandu, fiindcă îi fugărește pe cei care au jefuit acea bucată de pământ românesc. 

– Reintroduceți curțile cu juri, așa cum au existat ele de pe vremea lui Cuza până prin 1938. Vor reduce din puterea magistraților – prea mulți dintre ei sunt corupți - și vor impune procese judecate cu rapiditate, nu tergiversate cu anii, până la prescriere. 

– Tăiați puterea sindicatelor și ajutați antreprenorii: introduceți în România sistemul “employment at will“, adică relația contractuală dintre angajat și angajator se poate încheia pe loc, la decizia uneia dintre părți. Flexibilizarea pieței muncii va ajuta ambele părți, și angajatul, și angajatorul, și va reduce șomajul. 

Desigur, lista reformelor pe care trebuie să le făptuiască o viitoare guvernare de dreapta este mult mai lungă. Însă eu scriu de mai mulți ani că românii nu trebuie amețiți cu lungi programe de guvernare: maculatură! Câteva idei simple, ușor de înțeles și la fel de ușor de legiferat, asta trebuie să ofere un partid onest. 

Stimate domnule președinte Tomac, ce vreau eu să spun este: se poate! Desigur, înțelegeți mai bine decât mine mediul politic românesc. Eu nu vreau să țin lecții, ci să vă încurajez. Vă încurajez, fiindcă am înrădăcinată în mine credința că România se poate dezvolta doar în cadrul unei guvernări de dreapta, bazată pe morala creștină. Și-mi doresc ca-n 2024 să avem și aici, în State, și acolo, în România, o putere de dreapta, patriotică, creștină și concentrată pe progresul economic, nu pe pomeni și corupție. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.