Deșteptarea, domnule general Ciucă! De trei luni, Guvernul nu face nimic


Deșteptarea, domnule general Ciucă! De trei luni, Guvernul nu face nimic

Lenea prezidențială este molipsitoare. Noroc cu invazia lui Vladimir Putin în Ucraina, fiindcă românii au astfel suficient circ la TV. Fără asta, s-ar vedea că guvernarea Ciucă este paralizată. Nu are nici o idee de perspectivă. Nu are nici un proiect major. Nu vrea să facă nimic. Invazia rusă în Ucraina nu poate fi un pretext pentru ca guvernarea de la București să abandoneze orice proiect. 

Exemple? Iată:

– Lupta cu corupția, moartă. O spune chiar DNA-ul, blocat de legislația Dragnea, aflată încă în vigoare. Ca o remarcă oarecum secundară, domnul Predoiu nu a reușit să readucă acasă nici un mare fugar condamnat în România, de la Alina Bica la sereistul Dumitru Dragomir.

– Gazele offshore, neatinse. Legislația Dragnea este în vigoare și azi, deși PNL a promis că o va modifica, pentru a se putea demara investițiile. 

– Pensiile speciale neatinse. Ba chiar cresc. În 2022, românii plătesc 2,2 miliarde de euro pentru aceste pensii. 

Proiectele europene sunt și ele paralizate de incompetența miniștrilor sau de certurile dintre ei. La Sănătate, ministrul Rafila nu face absolut nimic, e analistul nr.1 al Antenei 3. Sunt miniștri care dețin portofolii importante, precum economia sau digitalizarea, de la care nu am mai auzit nimic din momentul depunerii jurământului. Alții, precum doamna Firea, nu oferă decât strigăte puternice, lozinci.

Iar deasupra acestui dezastru se află generalul Ciucă și președintele Iohannis. Două personaje pe care nu cred că le-am alege șef de scară de bloc, uitându-ne la prestația de până acum. Nu pricep economie, nu au o viziune de dezvoltare a țării și nici nu-i interesează. Tot ce vor este să-și păstreze funcțiile, fără prea mult deranj. 

Îmi este clar că, în România, guvernarea Iohannis-Ciucă-Ciuma Roșie se folosește de agresiunea lui Putin asupra Ucrainei pentru a-și acoperi propria incompetență. Dacă Putin ar începe un război violent, ar fi cei mai fericiți. Nu ar mai face nimic. Eventual, ar proclama starea de urgență, ca să cenzureze presa – atât cât mai există presă liberă. 

Însă datele economice – economia, stimate domnule general – nu pot fi băgate sub preș. 

– În trimestrul IV din 2021 s-a înregistrat o scădere a economiei, raportat la trimestrul III din 2021. 

– Inflația va sări de 11% - deci din mult-trâmbițata majorare cu 10% a pensiilor s-a ales praful. 

– Creșterile de prețuri la carburanți și energie nu sunt temperate fiindcă Guvernul este incapabil să gândească o soluție inteligentă. 

Domnule general Ciucă, mai țineți minte vremurile în care garda de noapte intra în dormitorul din cazarmă și striga “Deșteptarea, alarmă!“? E vremea să vă dați jos din pat și să acționați. Dar, cu grijă: din partea mea, domnul Iohannis poate fi lăsat să doarmă. Nimeni nu are nevoie de el. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.