Românii se uită la Putin, iar Predoiu scapă magistrații corupți de pușcărie. Înc-o cruce pe mormântul luptei cu corupția


Românii se uită la Putin, iar Predoiu scapă magistrații corupți de pușcărie. Înc-o cruce pe mormântul luptei cu corupția

Înainte de a citi acest articol, vă spun din nou, mai ales în contextul conflictului din Ucraina: cea mai mare amenințare la adresa siguranței naționale a României este corupția. Degeaba avem armata americană în țară, dacă în Guvern sunt niște bandiți, care se lasă cumpărați, iar Putin știe foarte bine asta. 

Poate era cineva atât de naiv încât să creadă că șerpăria din Ciuma Roșie se oprește din jaf și distrugere fiindcă Putin se apropie de granițele noastre. Eu unul nu aveam iluzii. Dimpotrivă, evenimentele de peste graniță i-au stimulat. 

Un exemplu, dintre multele: profitând de faptul că românii sunt cu ochii pe drama din Ucraina, domnul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, aliat cu PSD și aripa Dragnea din CSM, salvează magistrații corupți de pușcărie. 

Nu o să pierd timpul cu explicații sofisticate și o să trec direct la concluzii: domnul Predoiu face ceea ce nici Dragnea nu a îndrăznit. Sub pretextul desființării secției speciale înființate de PSD, creează un mecanism care va face ca nici un magistrat corupt să nu mai răspundă vreodată în fața judecătorilor. Magistrații corupți vor putea fi anchetați doar de către procurori selectați de CSM, adică de către o organizație sindicalist-mafiotă dominată de clienții PSD. De 15 ani, CSM nu face decât să protejeze privilegiile, pensiile speciale și corupția din sistem. Gândiți-vă că, de exemplu, profesorii ar putea fi cercetați penal doar de procurori selectați de sindicatul condus de un pesedist. Sau polițiștii...

Care-i miza? Am mai explicat, dar o repet. Dacă magistrații se știu protejați, vor lua fără jenă șpagă de la politicienii corupți. O mână spală pe alta, nu? Politicienii corupți dau legi care protejează magistrații corupți, iar apoi aceștia îi vor salva pe hoții care conduc statul român. Este dezastrul perfect. Încă o cruce pe mormântul luptei cu corupția, care oricum era deja moartă și îngropată. 

Nici măcar nu-l blamez foarte tare pe domnul Predoiu fiindcă a căzut la pace cu gașca pesedistă din CSM, condusă de Lia Savonea, cu PSD și cu UDMR. Este clar că el nu este decât un executant al ordinelor lui Klaus Iohannis. Președintele de la Grivco protejează șerpii din Ciuma Roșie și, în același timp, se protejează pe el însuși, pentru momentul în care nu va mai fi președinte și nu va mai beneficia de imunitate. 

În loc de concluzie, o să vă reamintesc că sunt un susținător al revenirii la curțile cu jurați. Vă reamintesc că ele au mai existat în România, între 1868 și 1938. De ce? Fiindcă șansele ca un proces să fie corupt/ cumpărat sunt drastic diminuate prin existența unei curți cu 12 jurați. Fiindcă curțile cu jurați – 12 oameni onorabili, care nu pot fi reținuți la nesfârșit – ar însemna procese judecate cu viteză, cu celeritate, nu tergiversate până la prescrierea faptelor. 

Bineînțeles, pentru a reintroduce curțile cu jurați ar fi nevoie de o mică reformă constituțională. Nu e deloc imposibil, sondajele arată că poporul român este favorabil acestei măsuri. Însă, până atunci, trebuie să scoatem șerpiii Ciumei Roșii de la putere. Cu tot cu Iohannis, președintele de la Grivco. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.