Să știe și electoratul PSD: pensiile voastre nu cresc fiindcă Ciolacu et. co. dau miliarde pe pensiile “specialilor“


Să știe și electoratul PSD: pensiile voastre nu cresc fiindcă Ciolacu et. co. dau miliarde pe pensiile “specialilor“

Acest articol se adresează unor oameni naivi și mințiți: electoratul PSD. Va ajunge la el? Nu aceasta este problema. Problema este să nu abandonăm acești cetățeni în ghearele PSD, să nu pierdem speranța că ei vor pricepe cum sunt furați și înșelați. Greu, dar deloc imposibil. 

Așa cum tot scriu, războiul din Ucraina e mană cerească pentru Ciuma Roșie: i-a uitat lumea!  Acum e momentul să lichideze lupta cu corupția – se ocupă dl. Predoiu – să organizeze “licitații“ grase, de unde ies comisioane e rotunjoare, și să nu facă absolut nimic la guvernare. 

Îmi pare rău că le tulbur liniștea.  Și vă amintesc că, înainte de a începe invadarea Ucrainei, toată ziua vedeai pesediști la televizor, plângându-se că vor să crească pensiile, dar nu-i lasă un acord cu Uniunea Europeană. 

Mint. 

Adevărata problemă este că pensiile speciale au crescut atât de mult încât nu mai sunt bani pentru pensiile normale. În 2022, se vor da peste 11 miliarde de lei pentru pensiile speciale, adică aproximativ 1% din tot Produsul Intern Brut al României. De la an la an această cheltuială a crescut: 

– În 2016, pensiile speciale înghițeau 6,3 miliarde de lei. 

– În 2021, ajunseseră la 10,93 miliarde de lei. O creștere de 73%. 

– În 2022 vor sări de 11 miliarde de lei, depinde câți milițieni și securiști se vor înghesui să se pensioneze mult înainte de 45 de ani. 

În 2020, când făceau foamea în opoziție și erau în campanie, pesediștii promiteau că vor abroga pensiile speciale. Cum au ajuns la putere, cum au aruncat la coș această promisiune. 

Șeful Guvernului, generalul Ciucă are și salariu, și pensie specială – “de serviciu“ îi spun acum propagandiștii acestor pensii, de parcă românii ar fi proști și s-ar păcăli de această retorică ieftină. Pensia domnului general Ciucă a fost, în 2020, de 215.000 lei, în timp ce salariul de ministru al Apărării a fost de doar 168.000 de lei. Este normal ca o pensie să fie mai mare cu circa 25% decât salariul unui ministru? Este normal ca o pensie, fie ea și a unui general, să fie mai mare decât salariul președintelui României, de circa 180.000 de lei, în anul 2020?

Să spunem lucrurilor pe nume: sistemul de pensii speciale este șpaga pe care o clasă politică coruptă o plătește pentru ca poliția, serviciile secrete și magistrați să o protejeze și să nu o trimită la pușcărie pentru hoțiile nerușinate. De aceea subvenționăm această obrăznicie, care se extinde de la an la an, numită “pensiile speciale“. De aceea nu sunt bani pentru ca amărâții naivi care votează PSD să aibă pensii decente. 

Se fură enorm în România, iar cei care ar trebui să-i prindă pe hoți au fost șpăguiți de PSD cu “pensiile speciale“. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.