Lăsați românii să se înarmeze: nimic nu-l va speria pe Putin mai tare decât un popor care știe să tragă bine!


Lăsați românii să se înarmeze: nimic nu-l va speria pe Putin mai tare decât un popor care știe să tragă bine!

De ani buni, scriu că românii trebuie lăsați să dețină arme de foc. Barierele legislative trebuie ridicate, astfel încât cei care vor să aibă un pistol sau o pușcă să o poată obține repede, fără multă birocrație. Da, locuiesc în Texas, iar texanii au arme și știu să le folosească bine –spre binele lor! 

Dar azi spun că este o necesitate imediată, o chestiune care ține de siguranța țării, ca românii să poată deține puști și pistoale. Vreți să ne pregătim pentru cotropitorii ruși? Aceasta-i soluția. Da, NATO este în România ca să o apere, dar trebuie să știm și noi să ne batem. 

Puțin istorie: în 1939, o uriașă armată sovietică s-a năpustit asupra Finlandei. Toată lumea credea că țara se va prăbuși în câteva zile. Nu s-a întâmplat asta. A fost nevoie de luni de lupte și de un uriaș asalt al blindatelor ca să-i înfrângă. Cum au reușit finlandezii? Sunt multe explicații – frigul cumplit, proasta organizare a armatei ruse, etc. – dar una este relevantă, în contextul actual: în Finlanda, mai fiecare casă are o pușcă, finlandezii știu să le manevreze de mici și sunt trăgători excelenți. Lunetiștii lor au masacrat trupele sovietice, mai ales corpul de comandă. 

Un alt exemplu: Serbia. O altă țară unde populația civilă era obișnuită cu armele de foc. Și ei au opus o rezistență extraodinară atunci când Germania i-a atacat. 

Problema este: de ce statul român se opune cu atâta furie ca proprii săi cetățeni să aibă arme? Răspunsul vine singur după ce ne uităm care sunt țările cu o rată la fel de mică a armelor la suta de locuitori. În România sunt 2,6 arme la o sută de locuitori, se situează pe locul 164 în lume. Suntem în aceeași ligă cu Cuba și o serie de alte foste state comuniste. Statele democratice au de zece ori mai multe arme la suta de locuitori – și nu vorbesc de SUA, unde avem o tradiție și, mai ales, o Constituție care apără acest drept. Ca să o spun mai clar: regimurile nedemocratice se tem de cetățenii înarmați.

Ce se va schimba dacă românii vor avea arme:

– Populația va fi pregătită să se apere în caz de atac extern

– Orice politician care se visează dictator va ști de frica poporului

– De la gorilele amenințătoare din trafic la hoți și spărgători, toate aceste ființe penale se vor gândi de două ori înainte de a acționa. Fiindcă vor ști că, dacă îți încalcă proprietatea și te amenință, riscă să-și primească pedeapsa, pedeapsa definitivă, acolo, pe loc, și fără drept la apel

Mulți români trăiesc încă în mitul comunist că dacă cetățenii au arme de foc, vor crește crimele. Stimați prieteni, treziți-vă: statisticile arată că România este, an de an, în topul țărilor din UE cu cele mai multe crime. În România se înregistrează de trei ori mai multe omoruri decât în Finlanda cea foarte bine înarmată. În România, numărul omorurilor îl depășește pe cel din Polonia sau Serbia. Le dăm o șansă victimelor, când le oferim șansa să se apere, iar atacatorii vor ști asta și se vor teme. 

Pe scurt: vreți o Românie mai sigură, atât în fața primejdiilor interne, cât și a celor externe? Lăsați românii să aibă arme. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.