Coloana a V-a a KGB-ului în România, în frunte cu Ilici Iliescu, trebuie băgată la pușcărie


Coloana a V-a a KGB-ului în România, în frunte cu Ilici Iliescu, trebuie băgată la pușcărie

În Ucraina, președintele Zelenski a scos în afara legii 11 partide pro-ruse. E vreme de război, legea marțială este în vigoare, se pot lua măsuri aparent nedemocratice pentru a salva democrația.

România trebuie să se pregătească de momentul în care vecinul rus va fi cu tancul la ușa sa. Poate vom avea șansă și nu se va ajunge aici. Poate Zelenski și soldații săi vor opri armata invadatoare, iar regimul Putin se va prăbuși. Însă, aici, în Statele Unite, avem o vorbă: “Hope for the best, prepare for the worst“, adică să sperăm că totul va fi bine, dar și mai bine este să ne pregătim pentru cel mai sumbru scenariu. 

De aceea spun: Coloana a V-a a KGB-ului rusesc (FSB și SVR, cum se numesc acum serviciile secrete rusești, tot KGB sunt...) trebuie epurată. Urgent!

În cazul lui Iliescu, nici măcar nu trebuie să se ia măsuri nedemocratice. Dimpotrivă, trebuie să respectat statul de drept și pusă legea în aplicare. Omul are sute de crime pe conștiință, din decembrie 1989 în iunie 1990. Un procuror curajos și un complet de judecători care să aplice legea, rapid, fără tergiversări, asta e tot ce ne lipsește pentru ca Iliescu să ajungă la pușcărie. 

Dar Iliescu este doar imaginea Coloanei a V-a. Cât a fost președintele României a avut tot timpul să infiltreze aparatul de stat, armate și serviciile secrete cu cârtițele KGB. Uitați-vă la pozițiile pro-Rusia luate de fostul premier Adrian Năstase – care s-a întâlnit cu ideologii toxici ai regimului Putin - și de fostul ministru de Externe Adrian Severin

Uitați-vă la Valer Dorneanu, pensionarul special care conduce Curtea Constituțională. Credeți că este întâmplător faptul că, acum câțiva ani, s-a deplasat în Rusia, la un “simpozion“, ignorând avizul negativ al ministerului de Externe? În aceeași perioadă, același Dorneanu sabota sistematic relația cu Uniunea Europeană și refuza – public, cu indignare- discuțiile cu experții Comisiei Europene, pe tema Mecanismului ce Control și Verificare (MCV). 

Așa înțelegem mai bine de ce, de câțiva ani, CCR blochează toate reformele din România, sub pretextul că n-ar fi constituționale: a făcut jocul Kremlinului. 

Mai am un exemplu: omul pe care PSD vrea să-l pună în fruntea strategicei Agenții Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), Iulian Iancu, a fost definit chiar de către un coleg de partid drept “omul Gazprom“. În 2005, acest Iancu îl certa pe președintele Băsescu pentru că a spus că Federația Rusă tratează Marea Neagră ca pe un lac rusesc. 

Deci, dacă pentru Iliescu avem soluții legale, ce facem cu cârtițele de tip Dorneanu și Iulian Iancu? 

Răspunsul scurt este: tot regimul politic din România trebuie resetat. Trebuie pornit de la zero. Buruienile trebuie smulse, fără ezitări și frici politicianiste, instituții precum CCR – care au devenit simbol al contrareformei, controlate de șerpii din Ciuma Roșie/Galbenă – rase. Cum? Este nevoie de oameni curajoși. Voi explica ce-i de făcut. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.