De râsul lumii. R.Moldova, pe lista țărilor felicitate de Putin cu prilejul ”sărbătorii” de 9 mai


De râsul lumii. R.Moldova, pe lista țărilor felicitate de Putin cu prilejul ”sărbătorii” de 9 mai

Ce rost are starea de urgență, declarată atât de strident de actuala guvernare, dacă Dodon, Șor, Vlah (membră a Guvernului!) și toată șleahta lor promovează și incită deschis la război fără ca aceștia să fie trași la răspundere?!

De ce ați mai interzis, prin lege, simbolurile acestui război dacă Dodon, Șor, Vlah (membră a Guvernului!) și toată șleahta lor le propagă deschis și nestingheriți ziua în amiaza mare?

Or, toată „starea de urgentă” și toate „interzicerile” voastre înainte de „victoria de la 9 mai” au fost și sunt doar „simbolice”, praf aruncat în ochii proștilor!

De fapt, toată „neutralitatea”, afișată de voi cu atâta ostentație, scoate în evidență un singur lucru -- aservirea actualei guvernări față de interesele Moscovei și atât!

După ce că un kuliokar ca Dodon, un pungaș ordinar ca Șor și o unealtă rusească ca Vlah nu au fost trași la răspundere până acum pentru abuzuri și înaltă trădare, uite că ei sunt lăsați azi să acționeze liber pentru consolidarea partidei putiniste în Republica Moldova.

Mă îngrozesc la gândul că, în aceste vremuri de război, în urma flirtului vostru, atât de evident, cu Moscova agresoare, nu ne vom putea număra nici printre susținătorii țării vecine, Ucraina invadată de Rusia, nici mai aproape de Țara noastră România și nici mai integrată în UE (chiar dacă, de bine, de rău, vom deveni țară candidată pentru aderare la UE), ci vom rămâne tot pe loc, vasali ai Rusiei, cu o viitoare majoritate parlamentară pro-Putin covârșitoare.

Vom rămâne în lista țărilor felicitate de Putin cu prilejul „Zilei Victoriei de 9 Mai”, adică, pur și simplu, „uvajaiemaia Maia Grigorievna!” (stimată Maia Grigorievna!) și atât.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.