Șase luni cu Ciucă. Adevăratul bilanț: corupție, statul obez crește, datoria a explodat. Plătește sectorul privat!


Șase luni cu Ciucă. Adevăratul bilanț: corupție, statul obez crește, datoria a explodat. Plătește sectorul privat!

Sunt convins că 99% din populație știe sau, cel puțin, intuiește adevăratul bilanț al celor șase luni de guvernare Ciucă. „Ciucă” fiind numele oficial al cârdășiei dintre ficusul de la Cotroceni, reptilienii din Ciuma Roșie și turnătorul Felix (Dan Voiculescu), infiltrat în Guvern prin intermediul PNL (un exemplu: ministrul Sorin Cîmpeanu, ex-PC).

Totuși, ca să nu lăsăm ca doar lozincile lui Ciolacu și Ciucă să umple spațiul public, dați-mi voie să spun ce constat eu că s-a întâmplat în aceste șase luni:

– Lupta anticorupție a fost distrusă. Ceea ce a început Dragnea s-a consolidat sub Iohannis, Predoiu și Ciuma Roșie. De ce? Pentru ca reptilienii din Ciuma Roșie să poată fura fără teamă. 

– PSD și PNL au umplut ministerele cu mii de sinecuriști. Vor avea salarii uriașe. Acești bani sunt deturnați de la investiții, de la pacienți, de la școli. Cei angajați acum sunt niște incompetenți, deci vom rata cheltuirea banilor oferiți prin PNRR. 

– Mafia din Sănătate, neatinsă. Presa, plătită gras cu bani publici, ține batista pe țambal și nimeni nu mai scrie despre pacienții morți cu zile prin spitalele de stat. Ministrul Rafila stă doar la TV și dă din gură, fără să facă nimic.

– Nomenklatura a fost copleșită cu noi privilegii. De exemplu, zilele trecute, ministrul Predoiu inventa noi beneficii pentru magistrați. Pensiile speciale cresc, nici vorbă să fie abrogate sau diminuate. Poporul primește rămășițe de la masa celor bogați, vouchere cu mâncare de 100 de lei pe lună – o pomană ridicolă.

– Datoria statului crește cu o viteză amețitoare, Guvernul cheltuie mult mai mult decât încasează, deci se împrumută. Cei care-l împrumută îl văd disperat și prost manager, așa că cer dobânzi cât mai mari – e simplu. 

Pot continua, dar este clar, nu? 

Tot acest dezastru este plătit de sectorul privat. El achită pensiile speciale și costurile suplimentare ale investițiilor, costuri generate de corupție. 

Dar, pentru ca nerușinarea să fie deplină, ce vrea statul pesedist, acum? Să mai ia un rând de piele de pe sectorul privat. Despre asta se discută acum, în cuvinte de lemn: cum să mai exploateze privații, ca să hrănească statul obez și incompetent. 

Le spun în primul rând celor din PNL, fiindcă ei și-au asumat să guverneze cu PSD: să nu mai îndrăzniți să scoateți capul în lume dacă lăsați PSD-ul să suprataxeze sectorul privat pentru a finanța jaful și sinecurile. 

În al doilea rând, le spun oamenilor de dreapta din sectorul privat: cât veți mai accepta ca acest stat obez și corupt să vă fure, cu legea în mână? Sunt convins că-n sectorul privat sunt oameni care pricep economie și care știu cum să administreze și domeniul public – nu gargaragii sexo-marxiști, care nu-s capabili decât să se certe pe Facebook. Vă spun din nou că e vremea ca oamenii de dreapta, din sectorul privat, să-și ia țara înapoi. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.