Noi biruri pentru ca PSD să-ndoape statul obez! Sectorul privat nu e solidar cu tagma jefuitorilor de partid și de stat


Noi biruri pentru ca PSD să-ndoape statul obez! Sectorul privat nu e solidar cu tagma jefuitorilor de partid și de stat

Stimați prieteni din România, nu vă mai lăsați furați: reptilienii din Ciuma Roșie vor să vă bage iar mâna în buzunar, să crească taxele. De ce? O știți la fel de bine ca și mine: statul obez s-a umflat și mai tare, cu o nouă generație de sinecuriști. De fiecare dată când se schimbă șefii în PSD și/ sau guvernarea României, în ministerele mai apare un lot de pile, nepoței și lipitori de afișe. Sinecuriști strigă tare că merită salarii mari, așa că le primesc. Guvernanții nu dau din buzunarul lor, ci din cel al sectorului privat.

Pe scurt, de ce au crescut cheltuielile statului: 

– Guvernarea Ciucă a menținut, ba chiar a consolidat vechile privilegii – mai ales pensiile speciale – ale nomenklaturii. CCR-ul pesedistului Dorneanu a desființat legea prin care se abrogau pensiile speciale ale parlamentarilor;

– Ministerele au făcut angajări aberante, sub pretextul absorbției PNRR – deși, la ora la care scriu, nici un euro n-a intrat în visteria țării. S-au înființat noi ministere și agenții;

– S-au inventat noi sporuri, au crescut salariile din ministere;

– DNA-ul, în comă, legile Dragnea ale Justiției – în vigoare, deci corupția a crescut;

– Cheltuielile cu plata vechilor datorii au explodat. Se fac datorii noi pentru a se plăti datoriile vechi. Creditorii, când te văd la înghesuială și manager prost, cresc dobânzile;

Așa că cineva trebuie să plătească, nu? Sectorul privat. Ciolacu se zbate ca pește pe uscat să găsească un pretext. Spune că România trebuie să nu mai aibă cotă unică fiindcă nici Germania sau Franța nu au. Dar nici hoția din România nu o au – unul din multele motive ca să respingem această comparație stupidă. Sau susține că vrea o „taxă de solidaritate”. „Solidaritate” cu cine? A celor jefuiți cu hoții? 

Nu vă lăsați jecmăniți, stimați prieteni din România! Am văzut că în Parlament nu vă mai apără nimeni. Și conducerea țării, și mare parte din opoziție, sunt bugetari care nu pricep nimic din munca grea a sectorului privat și din interacțiunea sa cumplită cu funcționarii obraznici ai statului obez. 

Până în 2024, eu sper să apară un grup politic care să se bată pentru sectorul privat. Eu propun un proiect simplu pentru un guvern de dreapta care vrea să pună la slăbit statul obez: „Avem X bugetari, într-un an vom avea cu Y% mai puțini, iar cheltuielile cu salariile se vor reduce cu același procent”. Codul Muncii, schimbat: funcționarii care nu pun osul la muncă sau se comportă urât cu contribuabilii care-i țin în spate – afară! Afară, fără luni pierdute prin comisii de disciplină și analize și evaluări. Concediem pilele și nepoțeii și abia după aceea angajăm, dacă este nevoie, prin concursuri corecte, oameni tineri cu studii solide. 

Este simplu, nu e vreo teorie de premiul Nobel. Dar șleahta securist-coruptă din fruntea statului nu știe decât să stoarcă și să stoarcă și să stoarcă, sectorul privat. Trebuie oprită! Nu vă lăsați. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.