Ce facem când polițiștii sunt niște infractori? Lăsați românii să aibă arme și să se apere singuri!


Ce facem când polițiștii sunt niște infractori? Lăsați românii să aibă arme și să se apere singuri!

Este greu să estimezi care este cea mai coruptă instituție din România, dar cu siguranță Poliția Română este una din ele. De sus până jos, putredă. Academia de Poliție este locul în care sunt educați viitorii infractori. Presa a tot scris despre doctoratele plagiate de la această academie. Acum câțiva ani, câțiva șefi ai instituției au fost prinși că amenințau cu moartea o jurnalistă care scria despre matrapazlâcurile lor. 

Rezultatele „educației” de la așa-zisa academie se văd: a devenit banal să citim în presă despre polițiștii prinși că iau șpagă. Iau șpagă orice, de la bani la pui cu mujdei sau pizza. Niște caraghioși lacomi! 

Incompetența poliției este și ea vizibilă de pe Marte: poate am uitat prea repede evenimentele de la Caracal, când un criminal sadic a fost la un pas să scape datorită gafelor poliției. Atunci, ni s-a promis o reformă a Poliției. Nu s-a petrecut nimic. Este evident că ultimii miniștri de Interne au fost, de fapt, marionetele sistemului, care ce au făcut? Au protejat salariile, sporurile nejustificate, pensiile speciale ale milițienilor și dreptul acestora de a se pensiona pe la 50 de ani. Atât. 

Zilele trecute am citit o știre care nici măcar nu m-a surprins prea tare: un polițist din Aninoasa a jefuit, cu mână armată, o casă de pariuri sportive. Partea cu adevărat șocantă a fost că tovarășii săi din poliție nu au vrut să-l rețină până nu a făcut cununia civilă. Oameni milostivi cu colegul lor, un tâlhar. Ulterior, un judecător și mai milostiv i-a dat o pedeapsă ridicol de mică, de 30 de luni de închisoare, dar cu suspendare! Era oarecum previzibil: tatăl polițistului-infractor este consilier PSD și bun prieten cu primarul PSD din Aninoasa, Gorj. 

Însă eu nu scriu acest articol ca să vă spun ceea ce deja se știe sau ca să plângem, steril. Soluția este simplă: lăsați românii să aibă arme. Românii au ajuns să se apere singuri, fiindcă poliția nu numai că nu-i apără, dar este un pericol pentru cetățenii onești. România este deja în topul țărilor europene cu cele mai multe omoruri, nu cred că acestea vor crește, dimpotrivă, criminalii vor fi descurajați. 

Iar pe criminalii profesioniști, cu arme, poliția nu este în stare să-i prindă: la 24 mai s-a împlinit un an de la atentatul cu bombă de la Arad și, în continuare, nu există nici măcar un suspect. 

Dacă polițistul care a jefuit o casă de pariuri acționa, aici, în Texas, s-ar fi gândit de mai multe ori: avea șanse bune să dea peste o casieră care să știe să manevreze un pistol și, în timp ce fugea de la locul jafului, să fie ciuruit. 

Dragi prieteni, eu vă îndemn să abandonăm mentalitatea mioritică, să nu ne mai lăsăm călcați în picioare de infractori – unii dintre ei, în uniformă – și să ne apărăm cu arma în mână viața, proprietatea, drepturile! Toți hoții vor ști astfel de frică românilor. Inclusiv cei care conduc țara.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.