Trump îl va spulbera pe Biden! De ce aceasta este o știre foarte bună pentru România


Trump îl va spulbera pe Biden! De ce aceasta este o știre foarte bună pentru România

Iunie 2022: sondajele din SUA arată că, dacă mâine ar fi alegeri, Donald Trump l-ar bate pe Sleepy Joe fără probleme. Pentru mine, nu-i nimic nou. Rămân la părerea că, în 2020, republicanii au câștigat alegerile, dar au fost furați. Dar, ssst, să nu mă spuneți (glumesc amar): aceasta este o crimă de conștiință, cenzorii comuniști de la Twitter și Facebook te blochează imediat, dacă scrii așa ceva! 

Pentru propaganda socialistă, acest ultim sondaj YouGov este un șoc. De aceea, presa anexată socialiștilor americani l-a ignorat. Nu sunt capabili să accepte că toate eforturile lor de a-l distruge pe Trump au eșuat. Așa zisa anchetă în legătură cu evenimentele de pe Capitol, din 6 ianuarie 2021, este o vânătoare de vrăjitoare, cu o țintă clară: Trump! Obsesia și spaima socialiștilor americani. Va avea exact efectele opuse celor dorite de socialiștii lui Sleepy Joe. 

Însă, constat că și-n România presa – sau cea mai mare parte din ea - continuă să traducă fără discernământ doar propaganda socialiștilor din SUA. Sondajele care arată eșecul administrației democrate sunt atent ocolite. De aceea simt nevoia să insist pe acest subiect și să arăt că, pentru români, o victorie a republicanilor din SUA este o știre bună.

Și nu doar pentru români, ci pentru toată Europa la est de Rusia lui Putin. 

De ce? O să încep cu o constatare făcută fostul șahist Garry Kasparov, azi unul dintre cei mai duri critici ai lui Putin: săptămâna trecută, președintele Joe Biden a dat un interviu de 23 de minute la emisiunea moderată de Jimmy Kimmel și, în acest interviu, n-a pomenit de Ucraina nici măcar o singură dată. Sleepy Joe este complet depășit de situație, mai ales de dezastrul economic intern. Disperat, primii pe care-i va abandona sunt ucrainenii – fiindcă nu votează la alegerile din toamna lui 2022. 

Ca să înțelegem mai bine situația de acum, trebuie să ni-l amintim pe Franklin Delano Roosevelt la Yalta, în 1945. Tot un președinte democrat. Tot un președinte aflat într-o stare fizică extrem de precară – ca să mă exprim elegant. De altfel, Roosevelt a mai trăit doar două luni după conferința de la Yalta. De partea cealaltă, un Stalin rapace, în formă bună și care deja știa ce vrea să obțină, pentru perioada de după al doilea război mondial. Pur și simplu l-a împachetat pe Roosevelt, care a abandonat Europa de Est în ghearele sovieticilor, deși știa că în curând SUA va avea bomba atomică, iar URSS-ul – nu. 

Desigur, acea istorie este mult mai complexă, dar acest foarte scurt sumar ne arată de ce prezența lui Biden la Casa Albă, eventual și după 2024, ar fi o catastrofă de proporții epice, inclusiv pentru Ucraina și Europa de Est. Uitați-vă ce ajutor constant și consistent vine de la guvernul de dreapta din Marea Britanie, condus de Boris Johnson, și câte ezitări au socialiștii de la Washington sau de la Berlin (aceștia din urmă, demni urmași ai fostului cancelar Gerhard Schroeder, angajatul Gazprom). 

Sub bombardamentul mediatic al presei socialiste din SUA, românii uită prea repede faptul că președintele Trump a consolidat masiv prezența militară americană în Europa de Est și a menținut constant o presiune asupra unei Germanii care făcea fără rușine jocurile lui Putin. 

Închei, explicând un calcul rațional pe care-l știu bine politicienii din SUA: din Florida în Chicago, o mare parte din electoratul republicanilor este format din oameni care au ajuns pe tărâm american fugind de comunism. Cubanezi, polonezi, ucraineni, români...Oameni de dreapta! Credincioși, democrați și atașați economiei de piață. Este unul din motivele pentru care republicanii sunt cei care s-au luptat și se vor lupta cu comuniștii, de la Kremlin, de la Beijing sau de oriunde pe această planetă. Democrații, nu, n-au făcut asta. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.