La alegerile din 2024, PMP va fi singurul partid de dreapta. De ce?


La alegerile din 2024, PMP va fi singurul partid de dreapta. De ce?

Prea mulți impostori! Prea mulți impostori care-și spun de dreapta și, de fapt, sunt niște bugetari-pe-viață. Președintele PNL e și pensionar special pe deasupra. Aș fi trecut peste cariera lor personală dacă, fiind la putere și având pe mână pâine și cuțitul, arătau că practică liberalismul și iau măsuri de dreapta. Dar nu am văzut nimic. Guvernul este clar dominat de Ciuma Roșie și de pomenile sale populiste. 

PNL se agață cu disperare de faptul că apără cota unică de asaltul PSD. Atât. Mă tem că, de fapt, este un blat cu Ciolacu, ca să mai arate și ei că nu s-au predat de tot. 

Hipsterul de la Grivco, numitul Iohannis, nu doar că a anexat PNL-ul la PSD, dar a și distrus relația cu creștinii, când i-a numit pe aceștia „infatuați”. 

De AUR și de USR nici nu prea are sens să discutăm. Pierdem timpul încercând să explicăm de ce aceste structuri nu au nici o legătură cu dreapta. AUR a încercat să fie noul PRM, dar nici măcar atâta nu a reușit. S-a dezumflat complet când românii au văzut atitudinea sa pro-rusă, în timp ce Putin invada Ucraina. USR: doar certuri și scandaluri. Nimic mai mult.

Ce cred eu că înseamnă un partid de dreapta? Ce proiecte l-ar defini? Câteva idei simple și clare: 

– Spargerea monopolului CNAS în Sănătate

– Unire cu Moldova: efort constant și susținut financiar. Iohannis n-a pomenit niciodată, din proprie inițiativă, de acest proiect. Când este întrebat, recită aceleași răspunsuri ambigue. 

– Refacerea luptei cu corupția

– Parteneriat strategic real cu SUA, consolidat. Acum, la Finanțe avem un om care a fost plătit de o companie chinezească să saboteze un acord cu Washington-ul

Toate sunt proiecte lansate pe vremea lui Băsescu. Să nu uităm, de exemplu, că fostul președinte a promovat-o pe doamna Kovesi. Iohannis este cel care a demis-o. 

Toate aceste proiecte pot fi continuate de PMP dacă scapă de cârtița Cristian Diaconescu. Fost pesedist, ex-uneperist, omul a fost plantat la PMP ca să-i blocheze ascensiunea. Piața, piața electorală, cere cu disperare un partid de dreapta. Alegătorii, într-un procent foarte mare, îl vor. Dar PMP a fost blocat de acest Diaconescu, un individ maleabil și cu rădăcini misterioase prin meandrele statului român.

Însă, până la urmă, Tribunalul București a recunoscut congresul PMP la care Eugen Tomac a fost ales președintele formațiunii. Domnul Cristian Diaconescu va renunța dar va face scandal până în ultima clipă. Important este însă că, acum, PMP poate construi. Am mai spus asta: nu-i vorba de atașamentul sau de susținerea mea personală pentru un partid sau pentru un grup politic. Consider însă, cu experiența mea de antreprenor, că România are nevoie disperată de proiecte de dreapta pentru a se relansa, pentru a-și deschide uriașul potențial pe care-l are. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.