Trei ani de la cazul Măceșanu: poliția e un pericol public, lăsați românii să dețină arme ca să se apere de bandiți


Trei ani de la cazul Măceșanu: poliția e un pericol public, lăsați românii să dețină arme ca să se apere de bandiți

La 25 iulie 2022, marcăm trei ani de la tragicul caz Alexandra Măceșanu, tânăra din Caracal răpită și ucisă. După ce a fost răpită, de trei ori a sunat la 112, dar poliția a tratat-o cu dispreț și n-a depus eforturile necesare pentru a o găsi. Când Poliția a identificat casa în care fusese reținută, după foarte, foarte, multe ore pierdute, era prea târziu, tânăra a fost ucisă. 

Revoltat, la fel ca întreaga opinie publică, am scris atunci, pentru prietenii de la Podul: „Sunt extrem de îngrijorat fiindcă văd că se repetă scenariul de la alte drame: politrucii se agită, ca să nu deconteze electoral, își pasează vina de la unii la alții, aruncă peste bord câțiva șefișori și, pe fond, nu se face nimic”. Cu tristețe constat că am avut dreptate, nu mi-aș fi dorit asta. Nu s-a petrecut nimic, nu a avut loc nicio schimbare. Poliția rămâne miliția de dinainte de 1989. Ba chiar aș spune că, pe vremea comunismului, milițienii măcar știau de frica Securității și nu se pensionau la 45 de ani, ca acum. 

De aceea insist, fiindcă am mai scris pe acest subiect: când polițiștii sunt niște infractori, lăsați românii să se înarmeze, ca să se poată apăra.

Zilele trecute un fost rector al Academiei de Poliție și adjunctul său au fost condamnați la trei ani de închisoare, pentru că au amenințat cu moartea o jurnalistă. Întrebarea logică este: ce învață elevii academiei de poliție de la asemenea profesori? Răspunsul este evident: academia de poliție, cuib de plagiatori, pare să fie o școală a infractorilor, nu un loc în care elevii să ducă în suflet – da, insist pe acest aspect, chiar dacă pare puțin patetic – respectul pentru lege și dorința de a face dreptate. 

Și atunci, repet, soluția este să lăsăm românii să se apere singuri. Cu arme! Un partid de dreapta ar iniția un referendum: „Sunteți de acord ca legislația privind deținerea armelor să fie puternic simplificată, astfel încât cetățenii să poată cumpăra ușor și deține arme de apărare?”. Dar realitatea este că nu avem un partid de dreapta. Iar statul milițiano-securist nu vrea să permită românilor să aibă arme nu fiindcă le-ar dori binele, ci fiindcă se teme de poporul înarmat. 

Dragi prieteni, vă spun: o Românie în care cetățenii sunt înarmați va fi o Românie mai dreaptă, mai democratică, mai curată. Hoții, mari sau mici, se vor teme. Se vor teme și cei care vor să pună iar jugul pe gâtul acestui popor și să distrugă democrația. Vor ști de frică! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.