Până nu e prea târziu: liberali, eliberați PNL de sub ocupația premierului de la Grivco și a oamenilor lui Dan Voiculescu!


Până nu e prea târziu: liberali, eliberați PNL de sub ocupația premierului de la Grivco și a oamenilor lui Dan Voiculescu!

Am mai scris, dar insist: PNL mai are puțin timp să se elibereze de Iohannis și clica lui. Încă mai este deschisă ușa și pot lua distanță de gașca lui Dan Voiculescu și de alianța cu Ciuma Roșie. Dar fiecare zi în care se liberalii se complac sau se tem să se revolte este o zi în care partidul lor pierde voturi. Dacă PNL ajunge în alegerile din 2024 sub comanda găștii Iohannis, ce se va petrece? De pe liste vor fi îndepărtați liberalii adevărați și vor fi promovați lacheii șefului, nulități care nu știu decât să facă ghetele Prea-Adormitului de la Cotroceni. 

De ce insist? Fiindcă știu că-n PNL sunt mulți oameni revoltați. Revoltați de tutela lui Iohannis, care îi obligă să stea în lesa PSD-ului. Revoltați de influența în creștere a șefului SRI, Eduard Hellvig, care, subteran, impune minștri, secretari de stat sau face, de facto, numiri în tot felul de poziții cheie. Liberalii autentici, care fac performanță în administrația locală – au redus aparatul administrativ și au absorbit fonduri europene pe proiecte serioase – sunt ținuți pe tușă, nu mai au nici un cuvânt de spus. 

PNL se amăgește cu sondaje false, care arată că are o bună bază electorală. Dar aceste sondaje sunt manipulate de către șefii partidului, care vor să anestezieze orice revoltă internă. Scorurile electorale reale sunt cu 6-8 procente sub ceea ce vi se prezintă oficial, stimați liberali. 

Uitați-vă însă la procentul celor care cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, acolo se vede tensiunea din electorat. În plus, sondajele de uz intern arată că PSD este creditat cu luarea măsurilor „bune” – vorbim de pomenile puternic mediatizate de Antena 3, propaganda Ciumei Roșii – în timp ce PNL încasează pentru problemele economice cu care se confruntă electoratul. 

Stimați liberali: politica este o piață, o piață a cererii și ofertei. O parte din electoratul român are nevoie de un partid de dreapta, care să susțină valorile tradiționale și să relanseze lupta cu corupția. Cererea este uriașă! Nu veți dori să răspundeți acestei cereri și veți prefera să rămâneți o anexă a PSD, condusă din umbră de tovarășii crescuți de Dan Voiculescu, foarte bine! Cineva o va face, va veni în întâmpinarea acestei cereri. Veți încerca cumva ca, prin mijloace nedemocratice, să blocați competiția politică? Se apropie comemorarea Jandarmeriadei din 10 august 2018 – dosar pe care l-ați închis în mod rușinos – și sunt convins că românii sunt furioși, gata să iasă, din nou, în stradă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.