Socialiștii fac bine doar pe banii altora: panică în NY, după ce Texas le-a exportat imigranți! O comparație cu Polonia


Socialiștii fac bine doar pe banii altora: panică în NY, după ce Texas le-a exportat imigranți! O comparație cu Polonia

New York este un bastion al stângii din SUA. Numai „oameni buni”, care plâng de mila imigranților ilegali care au invadat Texas și Arizona. Toată ziua dau lecții de morală celor din Sud, care se confruntă direct cu această problemă uriașă, a migrației necontrolate din America Latină. 

Ce a făcut guvernatorul Texasului, Greg Abbott? I-a întrebat pe emigranții aflați în Texas dacă n-ar vrea să se mute la New York sau Washington DC. Orașe-sanctuar, își spun ele, adică oferă protecție imigranților ilegali. Câteva sute de imigranți au acceptat propunerea guvernatorului Abbott, au fost suiți în autobuze și au ajuns la New York. Ce a urmat? Un urlet de disperare al așa-zișilor democrați care conduc acest oraș. Deși New York este (încă) unul din cele mai bogate orașe din SUA, primarul Adams a cerut ajutor federal și a făcut un scandal uriaș, amenințând că new-yorkezii vor veni în Texas să-i facă contra-campanie guvernatorului republican Abbott. Abia aștept să le văd pe domnițele și pe domnișorii din Upper East Side bătând Texasul, în zona rurală, și spunând alegătorilor că trebuie să renunțe la dreptul de a purta armă. Nu vreau să mă gândesc ce va urma.

Dar, dincolo de ironie, această poveste arată ce falși sunt acești socialiști de caviar, care plâng de mila imigranților. New York avea, în 2020, un produs brut pe cap de locuitor de aproape 100.000 de dolari. Polonia are un produs brut mai mic de 18.000 USD/ locuitor, dar a primit cu brațele deschise aproape două milioane de refugiați ucraineni. Vorbim de Polonia creștină și de dreapta, „păcat” pentru care birocrații de stânga de la Bruxelles vor să o pedepsească dur. În Republica Moldova, țară cu vreo 2,5 milioane de locuitori, cel mai sărac stat din Europa, sunt vreo 84.000 de refugiați ucraineni. Frații noștri de peste Prut nu s-au văitat, nu le-au închis ușa în nas, i-au primit și îi ajută cât pot, din sărăcia lor. 

Creștinii de dreapta din Europa de Est au știut să sară în ajutorul creștinilor din Ucraina, hăituiți de forțele răului, forțe conduse de un dictator care vrea să refacă URSS-ul. Socialiștii de caviar din New York și Washington DC și-au dus mâna la nas, scârbiți, când s-au trezit cu imigranții economici din America Latină pe cap, imigranți pe care se jurau să-i apere. Îi apărau, dar de la vreo 2.000 de kilometri distanță, pe banii texanilor sau ai celor din Arizona. Niște farisei, acești socialiști. O știam, acum doar reconfirmă.

Și-n loc de concluzie: mă tem că dacă primarul „democrat” Adams îi trimite pe newyorkezi să facă campanie în Texas, va rămâne fără alegători. Toate datele statistice arată că, de mai mulți ani, New York pierde locuitori, mai ales dintre cei cu venituri anuale peste 100.000 USD, care pleacă spre fiefurile republicane, bine administrate, Florida sau Texas. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.