După ce a adus Ciuma Roșie la putere, Iohannis vine să se laude în fața românilor din SUA. Să-l primim cum se cuvine!


După ce a adus Ciuma Roșie la putere, Iohannis vine să se laude în fața românilor din SUA. Să-l primim cum se cuvine!

Probabil că soția dorea să facă shopping prin America, altfel nu-mi explic de unde are tupeu numitul Iohannis să se plimbe prin San Francisco și să-și dorească o întâlnire cu românii de aici.

Desigur, nu am multe iluzii și știu bine cum se „aranjează” aceste întâlniri. Locul meetingului cu românii din San Francisco - joi, ora locală 19.00 – este secret. Invitații vor primi doar cei bine verificați, dispuși să zâmbească frumos și să dea din cap aprobator. Dar, sper că, totuși, nu ne vom face de rușine. Sper că nu se vor duce la întâlnirea cu Iohannis doar cozi de topor, oportuniști ieftini. Măcar unul dintre cei care vor fi în acea sală trebuie să aibă curaj și să-i pună ce merită! 

Crede cineva că am uitat?

În 10 august 2018, mii sau zeci de mii de români din Diaspora au venit la București pentru a protesta împotriva regimului Dragnea. Răspunsul Satanei de Teleorman a fost tipic unei dictaturi de tip Belarus: jandarmii au bătut oameni nevinovați, femei, turiști și ziariști străini. Copii mici au ajuns la spital, gazați. În acele zile, Iohannis s-a prefăcut a fi solidar cu cei bătuți. Cum s-a văzut cu sacii în căruță – reales, în 2019, inclusiv cu votul Diasporei – cum și-a dat arama pe față. Fapte: nici unul dintre jandarmii care au condus represiunea din august 2018 nu a ajuns în fața judecătorilor. Iohannis, care are dreptul de a participa și conduce ședințele Consiliului Superior al Magistraturii, n-a considerat niciodată necesar să ridice această problemă. Șefii parchetelor sunt numiți de el, dar niciodată n-a condiționat semnătura sa de rezolvarea dosarului Jandarmeriadei. 

De ce intru în aceste detalii tehnice? Fiindcă Iohannis va încerca să vă mintă și să spună: „Nu pot da ordine Justiției, nu aveam ce face”. Fals! 

Cât despre adevăratele căpetenii ale represiunii din august 2018 – Dragnea și ministrul de Interne Carmen Dan – ancheta nici măcar nu s-a apropiat de ele.

Și așa ajungem la cea mai mare trădare a lui Iohannis: a adus Ciuma Roșie înapoi la guvernare! Din martie 2023, PSD va numi premier, urmare a cedării PNL. 

Din nou, îl veți auzi pe prea-adormitul de la Cotroceni spunând: „Dar ce puteam face?”. Răspuns: orice altceva! Nu putem fi păcăliți că România avea nevoie de „stabilitate” fiindcă războiul este la doi pași de granițele ei. Ce stabilitate avem când PSD este plin de cârtițele Moscovei și Beijingului? Ministrul de finanțe a fost plătit de o companie chinezească, iar în conducerea ANRE a fost trimis un ins supranumit „omul Gazprom”! 

Dragi prieteni din San Francisco, noi am ajuns aici, în SUA, fiindcă am dorit libertate, democrație și dreptul de a vorbi liber. Vorbiți, deci, cu curaj, dacă vă întâlniți cu numitul Iohannis, aici, pe „pământul celor liberi” – după cum frumos spune „The Star-Spangled Banner”. 

Sau, dacă credeți că nici măcar nu merită să-i ascultați minciunile, puteți pur și simplu să-i întoarceți spatele. Curaj! Vor fi mândri de voi milioane de români! 

PS: Poate vor fi și inși care vor sta drepți în fața „premierului de la Grivco” și se vor gudura pe lângă stăpânire. Să le fie rușine!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.