De ruși ne apără doamna Carmen, lovind cu poșeta americană! Comparați: Klaus I, 2022, în SUA, față cu Băsescu, 2005


De ruși ne apără doamna Carmen, lovind cu poșeta americană! Comparați: Klaus I, 2022, în SUA, față cu Băsescu, 2005

Vizita în Statele Unite, în septembrie 2022, a președintelui Klaus Iohannis, alături de soția sa, Carmen, nu a fost doar o dureroasă bătaie de joc față de contribuabilii care au plătit-o. A fost o dovadă a lașității șefului CSAT, cel care ar trebui să protejeze țara de hoardele lui Putin.

De ce? Omului îi este frică de propriul popor. El spune că s-a dus la San Francisco ca să se întâlnească cu diaspora de acolo. Minciuni. De fapt, doamna dorea să facă turism și shopping. Însă, de ochii lumii, a avut două întâlniri cu românii de acolo. Locul întâlnirii a fost ținut secret, iar la discuții s-a venit doar pe baza unor invitații distribuite pe criterii misterioase de către ambasada României în SUA. 

Iepurele, când aude lupul în pădure, nu tremură așa de tare ca împăratul Klaus I, când trebuie să dea ochii cu Diaspora furioasă că a fost trădată pentru Ciuma Roșie. 

Să ne amintim că, în septembrie 2005, acum 17 ani, președintele Traian Băsescu făcea un turneu în SUA exact pe același traseu: sesiunea ONU de la New York, San Francisco și Detroit. Mă opresc doar la vizita lui Băsescu la San Francisco. Datele sunt publice pe site-ul ministerului de Externe și în presa vremii. Băsescu avut un calendar plin de întâlniri cu comunitatea de afaceri din zonă – Oracle s-a extins puternic în România după această vizită. Seara, o întâlnire cu românii din zonă. Presa vremii relatează că a fost o nebunie: Secret Service nu făcea față celor dornici să discute cu șeful statului. A venit cine a dorit, nimic n-a fost secret. În fața românilor din SUA, Băsescu a făcut o afirmație care a generat urlete de proteste din partea PSD-ului: „Federația Rusă tratează Marea Neagră ca pe un lac rusesc (...) Eu nu fac afirmații de acum. Marea Neagră este tratată ca un lac rusesc de sute de ani”. Era o declarație extrem de dură pentru acele vremuri și ea marca orientarea clară a României ca un partener militar de încredere al SUA, pregătit să se opună expansiunii noului Imperiu Țarist. 

Știu, o comparație între familia de turiști Iohannis și Băsescu era oricum ridicolă. Dar, pe final de mandat, turistul de la Cotroceni e tot mai lipsit de rușine. S-a dus în America ca să-și cumpere doamna poșete – mă întreb cine a plătit. Armata română este în aer cu achizițiile: de exemplu, nici acum nu s-a decis cine va fabrica cele patru corvete de care avem nevoie disperată ca să ne protejăm litoralul de submarinele rusești. Însă nu de asta îi pasă prea-măritului Klaus, ci de shoppingul doamnei. Sper că și-a cumpărat genți mari și solide. Cu ele o să-l lovim pe Putin dacă trece granița. L-am zdrobit! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.