Istoricul Mădălin Hodor atacă securistic credibilitatea Emiliei Șercan. I se alătură și istoricul Adrian Cioroianu, șeful bibliotecii care nu are cartea doctorului Lucian Bode, deși o are / Cel mai bine a înțeles toată manțocăria „jurnalistul” PNL Silviu Mănăstire care acuză „haștagii” că, prin atacurile la dr. Bode și Iohannis-BMW, blochează intrarea României în Schengen!


Istoricul Mădălin Hodor atacă securistic credibilitatea Emiliei Șercan. I se alătură și istoricul Adrian Cioroianu, șeful bibliotecii care nu are cartea doctorului Lucian Bode, deși o are / Cel mai bine a înțeles toată manțocăria „jurnalistul” PNL Silviu Mănăstire care acuză „haștagii” că, prin atacurile la dr. Bode și Iohannis-BMW, blochează intrarea României în Schengen!

Acolo unde întreaga societate civilă a văzut un mare succes al presei de investigațiii – demisia controversatului Sorin Cîmpeanu din fruntea Educației, în urma acuzațiilor de plagiat și furt grosolan al unor capitole dintr-un curs universitar (detalii AICI) – istoricul bugetar Mădălin Hodor, cercetător CNSAS și apreciat, din fericire, de un public tot mai puțin numeros pentru „adevărurile valoroase” pe care le-ar stăpâni în legătură evenimentele din decembrie 1989 și cu dosarele la care are acces, consideră că este vorba despre o campanie împotriva lui Câmpeanu, campanie împotriva lui Bode, campanie împotriva lui Ciucă” pusă la cale de „băieți cu agendă”. 

Și istoricul Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale a României (BNaR), nelipsit seara din studiourile Digi24 (care aproape a încercat să evite să relateze despre scandalul plagiatului fostului ministru Cîmpeanu), o atacă, mai prudent și mai rezervat, pe Emilia Șercan, acuzând-o de „animozități” și invitând-o obsesiv la o dezbatere publică, pentru că aceasta ar fi „sugerat” „lucruri neadevărate” despre el și BNaR, unde ar fi trebuit să se afle cele șapte exemplare din cartea-teză de doctorat a ministrului Lucian Bode și unde se află de fapt, doar că nu sunt accesibile publicului.. Detalii mai jos. 

„Hai sa lămurim o treabă, că văd că trebuie să desenez. Campanie împotriva lui Câmpeanu, campanie împotriva lui Bode, campanie împotriva lui Ciucă. Acuzații, dar cu zero dovezi,dar cat să stârnească valul. Nicio decizie a unei instanțe care are abilitatea sa judece aceste cazuri. Dar nu contează. Doar noi credem în credibilitate nu? Desigur totul este întâmplător, nicio legătură cu lupta politică subterană pentru viitoarele alegeri. Ok. Hai sa ne culcam la loc, că am trăit 30 de ani degeaba”, a opinat Mădălin Hodor pe pagina sa de Facebook, la o zi după ce USR anunțase că a început să transcrie (de mână), prin membri și voluntari, lucrarea de doctorat a lui Lucian Bode pentru a fi supusă verificărilor care să lămurească dacă este creație proprie sau plagiat. 

Trebuie precizat că de data asta s-a exprimat decent și nu a mai folosit înjurături cum s-a întâmplat relativ recent când a înjurat-o de morți pe jurnalista Andreea Pavel de la G4Media, care critica o emisiune a TVR. Detalii AICI

Cu alte cuvinte, potrivit gândirii și logicii hodoriene, jurnalista Emilia Șercan nu scrie despre plagiatele demnitarilor de la PNL pentru că-și face meseria de bază, ci este, mai degrabă, anturată și angrenată (sau poate doar atrasă ca o naivă ce e) într-un soi de operațiune, bine gândită și planificată, al cărei scop ar fi compromiterea celor trei politicieni de frunte ai PNL și, implicit, a președintelui Klaus Iohannis.

„Vreți să fiți parte la o lupta politică mizerabilă, cu aparenta unei acțiuni justitiare? Nicio problema. Doar că faceti-o voi in continuare pe spezele voastre. Valabil și pentru cei care, prinși prea mult de propria vanitate, nu vad pe ce drum sunt împinși de niste băieți cu agenda”, îi avertizează Hodor superior pe cei care îi urmăresc postările. 

Cel mai la îndemână ar fi să credem că detractorii din umbră ai lui Bode & plagiatorii liberali (de care vrea să ne ferească istoricul CNSAS) ar putea fi fostul ministru de Interne, Marcel Vela, și apropiații de-ai săi, respectiv Traian Berbeceanu (fostul său șef de cabinet), dacă avem în vedere că unul dintre cei care au promovat cu cerbicie anchetele Emiliei Șercan este finul acestuia din urmă, polițistul Marian Godină. 

Așadar, nu epidemia de plagiate sau suspiciuni temeinice pe tema asta care vizează persoane de la vârful PNL și care lovesc  în chiar ambiția prezidențială de a educa tot poporul îl dor pe istoricul și cercetătorul CNSAS. Acestea par de-a dreptul irelevante în condițiile în care sunt relevate de o tabără „cu agendă” care dorește să compromită „luminile” PNL și să le lase fără joburi la stat. Dar poate nu e vorba doar despre lupte liberale intestine pentru putere și funcții, e mai mult de atât, cum arată chiar fostul pseudojurnalist pe bani mulți Silviu Mănăstire, intrat în PNL direct în subordinea lui Lucian Bode. Detalii mai jos. 

Hodor scrie cele de mai sus și multe altele, cu accent pe vinovăția nedovedită a lui dr. Lucian Bode (a cărui teză de doctorat, chiar dacă nu este secretizată, cum se afirmase la un moment dat, este aproape imposibil de accesat și verificat), stârnind uimirea celor care încă mai cred în onestitatea lui și care își manifestă șocul prin comentarii, chiar pe pagina sa de Facebook, adică exact în locul în care istoricul-cercetător afirma cu subiect și predicat, în 19 ianuarie 2022, după dezvăluirile aceleași jurnaliste despre plagiatul premierului Nicolae Ciucă, că „în privința plagiatului merge pe mâna Emiliei Șercan fără să clipească”, iar mai târziu, prin luna aprilie, le spunea „băieților” să nu se pună cu jurnalista de investigații că „iese cu bubița ca căpuț”. Vezi capturi mai jos:

 

Acum nici măcar nu se mai sinchisește să-i răspundă când Emilia Șercan îl întreabă oarecum amical într-un comentariu „Mădălin, serios?”.

Răspunde însă „publicului” și detractorilor cât se poate de securistic într-o postare oțărâtă, invocând „realitatea” în care el se consideră foarte bine ancorat, pe care numai el o stăpânește și o evaluează lucid, spre deosebire de „glotuța” care râde de „pupătorii de moaște” și îl incriminează pe dr. Bode mai înainte de a fi găsit „vinovat”. 

„Din fericire realitatea nu este pe Facebook. Slava Domnului că e așa. Realitate este că bula asta zgomotoasa și care se crede buricul pământului nu este nici pe departe așa. Relevanța raportată la problemele reale este spre minus unu. Faptul că se gratulează și se certifica reciproc inventând practic o realitate paralelă in care orice poate fi pervertit și intors pe dos, nu înseamnă mai nimic. Problema este că au ajuns sa acuze fara probe, sa incite pe supoziții și pe mistificarea realității. Cu mici minciuni care aparent sunt nevinovate. Sunt sigur că se observă din avion, dar momentan, ca și cu anticorupția, glotuta nu vrea să vadă. Glotuta se vrea elitistă, dar e mai dihai decât o turmă de judecători comuniști în procesele de la Moscova. Chiar amuzant cum se vad ei pe sine ca îngeri ai dreptatii și justiției cu orice preț. Sa știți că și comuniștii și naziștii aveau fix aceeași părere despre ei înșiși. Oameni mai drepți ca ei nu erau pe pământ când era vorba sa se gândească la ce fac”, scrie Hodor la câteva ore după ce postările sale în apărarea plagiatorilor (dovediți) și/sau doctorilor care abia leagă două cuvinte i-au adus pe pagină un val de comentarii critice, unii dintre fidelii săi urmăritori declarându-i chiar public că încetează să-l mai citească. 

„Ideea este următoarea. Și tot am vrut sa o spun , dar asta e o ocazie la fel de buna ca oricare. Nu sunt dintre cei care tac din gura pentru că le este frica sa nu se pună rău cu marii deontologi ai neamului. Mai ales că ei sunt minunați, dar lipsesc cu desăvârșire. 

Nu mi-e frica că nu mă pupă lumea bună în koor, nu trag pe nas prafurile fine ale statului picior peste picior la nu știu ce bufnițe și nici nu mi-e frica că nu are cine mă publica și promova pe la conferințe. La fel nu mi-e frica de evaluarea tristelor rămășițe ale anilor 90. Nu vreau sa fiu eroul neamului și al nimănui. Nu îmi doresc cu ardoare vreo statuie. Nici like-urile nu mă interesează, că veni vorba. Nici nu semnalizez pe Facebook toată ziua să mă puna și pe mine pe undeva cum fac toți ăștia. Nu mai vorbiți aiurea, ați greșit adresa. Pentru asta aveți o gama variată de alegeri. Eu am văzut lumea asta din interior și am ieșit trântind ușa după mine. Așa că nu va mai obosiți să mă pârâți la ei, că nu am nicio intenție să le fiu pe gust.

Altceva. Eu am crescut în Groapa cu Lei la Bacău. Acolo am învățat multe despre frică. De acolo am învățat să nu îmi fie frica de nimeni. De absolut nimeni. Asta e. Am învațat că nimeni nu merita sustinerea, nimeni nu merita sa inchizi ochii, doar pentru că aparent este pentru o cauză buna. I-am văzut pe toți și sunt o mare dezamăgire. Cel puțin pentru mine. Simplu altfel. 

Vreți să vă distrați in continuare fugind după fente? Vreți să fiți parte la o lupta politică mizerabilă, cu aparenta unei acțiuni justitiare? Nicio problema. Doar că faceti-o voi in continuare pe spezele voastre. Valabil și pentru cei care, prinși prea mult de propria vanitate, nu vad pe ce drum sunt împinși de niste băieți cu agenda. Da. Vedeți că pentru ei sunteți doar o bâtă buna de dat in cap. Înțelegeți voi. Sau știți deja și atunci ați ales”, afirmă Hodor într-o altă postare. 

Așa cum spuneam mai sus, Cioroianu, fost ministru de Externe, în prezent, directorul Bibliotecii Naționale a României - unde se află în prezent un exemplar din teza de doctorat a lui Bode (care poate fi consultată pe un computer neconectat la internet, sub interdicția a o poza sau de a realiza copii xerox) și care ar fi trebuit să pună la dispoziția publicului cele șapte exemplare din cartea care a devenit teza lui dr. Bode – îi lansează o invitație la o „dezbatere publică” pentru „lămurirea celor interesați”. Ce vrea să dezbată public domnul Cioroianu nu e prea clar atâta vreme cât Emilia Șercan are răspunsul lui oficial, pe documente cu ștampila și semnătura lui în calitate de director al BNaR, iar apelul acesteia e cât se poate de limpede într-un comentariu în care i se adresează direct. 

Emilia Șercan: Adrian Cioroianu, dacă doriți să arătați că respectați cercetătorii, din poziția de profesor universitar, schimbați regulamentul BNaR care interzice fotografierea tezelor de doctorat. Faceți abstracție de mine și de ceilalți jurnaliști care verifică teze și dați-le acces decent la lucrările de doctorat cercetătorilor, doctoranzilor etc. Decizia de schimbare a regulamentului care interzice fotografierea tezelor - și al cărui unic scop este de a proteja plagiatorii - chiar stă în puterea dvs. Folosiți-o!”

Cioroianu nu răspunde în niciun fel acestui apel, preferând să jignească și să-i catalogheze drept „nesimțiți” sau „needucați” pe mai mulți interlocutori la una din postările de pe pagina Emiliei Șercan. 

În apărarea celor doi critici ai Emiliei Șercan – Mădălin Hodor și Adrian Cioroianu – sare și fostul pseudojurnalist Silviu Mănăstire (B1tv și PS News), în prezent adjunctul lui Bode pe linie de PNL: „ Mădălin Hodor și Adrian Cioroianu sunt atacați la baioneta de bula #usereurezist. În ambele texte/ diferite ca tonalitatea/ sunt câteva nuanțe extrem de importante despre cum arata noua generație de activiști politici spălați pe circumvoluțiuni”. 

Acesta din urmă realizează chiar și o cronologie a atacurilor la adresa PNL-Iohannis, concluzionând că tot scandalul ar fi pentru că „haștagii” nu vor să intrăm în Schengen. 

Mănăstire: „Putina cronologie de bun simt:

- contractul BMW este din luna August, hastagii usere l-au descoperit in Octombrie (au urlat pana au văzut ca fusese semnat și de Drula), s-au calmat relativ și au declanșat in lipsa de idei circul cu doctoratul

- teza de doctorat este la biblioteca (Cluj și Bucuresti) de ani de zile, ca este obligație legală sa o transmiți, hastagii au descoperit ca este “la secret” tot prin Octombrie

- exista înregistrări in evidentele Bibliotecii Naționale ca un jurnalist, cel puțin unul sigur, a citit și a transcris la virgula teza lui LB; si a verificat-o după aceea; dacă era ceva nasol sigur o denunța public, acum tace pentru ca “nu este știre” sa publici o teza care nu are probleme

De ce s-a declanșat tocmai in luna Octombrie campania de maculare? 

Din motiv de Schengen/ ca nu vor hastagii sa intram/ ca este corupție și hoție nemaintâlnita in Europa/ ca este belea ce se întâmpla in Romania/ ca nu meritam

Vom intra oricum in ciuda urletelor de fond.

Cum se defăimează romanul pe roman, nu exista astfel de popor in Europa și in lume!”

CONTEXT. Teza de doctorat a lui Lucian Bode, actualul ministru de Interne, a revenit recent în atenție după ce acesta a declarat pentru Digi24 că îi va da în judecată pe toți cei care mai spun că ar fi secretizat-o. 

„Un exemplar a fost predat, conform legii, la Biblioteca UBB, un exemplar la Biblioteca Națională unde poate fi consultat și în format electronic, iar în termenul legal am constituit depozitul legal pe care editura l-a tipărit. Cărțile în număr de șapte sunt la Biblioteca Națională a României cu toate dovezile. Această minciună a fost rostogolită în spațiul public și am văzut că au scris-o și în moțiune. Și mă bucur că după patru ani pot să explic acest lucru. 

Toți cei care mă vor acuza, de acum înainte, că am secretizat teza de doctorat, cu toți mă voi întâlni în instanță. Prea mult și-au bătut joc de munca mea și de ceea ce ei numesc ascunderea tezei, că n-au putut s-o citească. Au citit-o de nu mai au coperți și jurnaliștii și nu numai. Mă bucur că am avut această posibilitate să respect întru totul, nici n-aș fi făcut altfel, toate procedurile academice”, amenința Bode la Digi24.

Emilia Șercan i-a dat imediat o replică într-o postare pe Facebook, atrâgându-i atenția că, nici la Biblioteca Națională a României, nici la BCU Cluj, cartea lui Bode (teza de doctorat devenită volum pentru orice muritor de rând) nu este disponibilă publicului:

„L-am văzut mai devreme pe doctor Lucian Bode cu bărbia tremurândă de nervi pe lumea rea și pricinoasă care îl acuză că și-a secretizat teza de doctorat, munculița lui intelectuală. 

Cum știu mai bine decât doctor Bode cum stau lucrurile cu teza sa de doctorat, dați-mi voie să vă spun eu. 

1. Așa cum cere legea din România, după susținerea publică, o copie a unei teze de doctorat se trimite la Biblioteca Națională și la biblioteca universității sau facultății unde a fost susținută lucrarea. 

2. Teza lui dr. Bode se află la Biblioteca Națională, însă nu poate fi consultată pe hârtie, cu numai în format digital, pentru că din 2016 consultarea tezelor pe hârtie a fost interzisă. 

3. Teza lui dr. Bode este digitalizată pentru că eu am cerut acest lucru și poate fi consultată pe un calculator fără acces la internet. Fotografierea ecranului cu prețioasa creație științifică este interzisă. 

4. Din 2020 este funcțional Registrul național al tezelor de doctorat, unde sunt accesibile toate tezele de doctorat susținute după 2016, cu excepția celor pentru care autorii au cerut publicarea sub formă de carte în decurs de doi ani de la susținerea publică. 

5. Este și cazul lui dr. Bode, care a optat să își publice valoroasa teză de doctorat într-o carte în 2021, cu același titlu ca teza: „Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual”. E, n-ați fi zis, nu?

Și de aici încolo începe partea frumoasă. 

6. Doctor Bode a zis în seara asta că a trimis prețioasa sa lucrare științifică, publicată sub formă de carte, la Biblioteca Central Universitară (BCU) a Universității „Babeș-Bolyai” și la Biblioteca Națională, dar ce să vezi? Cartea nu există la raft nici la BCU în Cluj, și nici la Biblioteca Națională. 

7. Recent am întrebat la Biblioteca Națională dacă editura unde a apărut cartea i-a trimis, așa cum cere legea bibliotecilor, în număr de 7 exemplare. Răspunsul primit, sub semnătura directorului Adrian Cioroianu, spune așa: „În prezent, titlul nu este disponibil utilizatorilor, deoarece nu a fost încheiat procesul de prelucrare a titlului și a exemplarului destinat colecțiilor curente ale Bibliotecii Naționale a României”. 

8. Eu mă întreb, dar întreb și public cât poate dura prelucrarea unei cărți ca să ajungă la cititori și, mai ales, cât ia prelucrarea cărții cu știința lui dr. Bode, ca acuș’ se fac doi ani de la publicarea ei...

9. Am intrat în seara asta și pe catalogul online de la BCU Cluj și ce să vezi, cartea cu știința lui dr. Bode nu este disponibilă cititorilor nici acolo. 

10. Dr. Bode l-a avut coordonator de doctorat pe Adrian Ivan, rectorul de la Academia SRI, iar editura unde a publicat cartea care nu este disponibilă în nicio bibliotecă din România, l-a avut, în trecut ca asociat pe același Adrian Ivan. Vorba aia, lume mică, mese puține. 

11. Nu-i așa că atunci când vă uitați la dr. Bode se citește în privirea lui profunzimea cunoașterii domeniului energetic, mai ales acum, în plină criză mondială a energiei și resurselor de petrol și gaze? 

Las în comentarii link-uri către Biblioteca Națională și BCU Cluj unde se vede că doar teza de doctorat este disponibilă la cele două instituții, însă nu și prețioasa carte, care NU E SECRETIZATĂ! 

Și dacă mai zice cineva vreodată că e secretizată teza/cartea, dr. Bode a amenințat în seara asta că îl chemă la cremenal. ”

Întrucât considerăm că este relevantă și postarea lui Valeriu Nicolae cu privire la capabilitățile academice ale lui Lucian Bode o redăm integral mai jos:

„Să zic și eu ceva despre domnul Bode. Acum mai bine de doi ani când am trecut prin toate documentele publice ale domniei sale domnul Bode "uitase" că e doctor. Pe atunci USR-ul era pe burtă căci PNL și USR era LOVE și dragostea e oarbă, nu știți voi. Asta scriam atunci:

"Domnul Lucian Bode termină o facultate de ingineri în 1998 la Oradea. Este șomer până în 2000 când devine, brusc, nu numai consilier local la 26 de ani la Valcău de Jos, dar și șef de serviciu vânzări la o fostă firmă de stat din Oradea, la numai 4 ore de condus dus întors de localitatea unde este consilier. Din 2001 devine un mic șefuț la partid, lucru care, desigur, nu are nicio legătură cu o slujbă la Electrica, firma aia deloc căpușată politic, de data asta la Zalău.

Minunea apare după 2004, când partidul lui, PD, vine la putere. Din 2005, conform CV-ului, domnul Bode este cât se poate de stânga ca șef de sindicat la o instituție de stat, șef de partid de dreapta la guvernare pe județ (Sălaj), consilier județean de dreapta și om cinstit Șef al Serviciului de Exploatare la Electrica.

Din 2008, omul-minune-patru-în-unu devine deputat. Cum are ambiții de ministru, face și el, slugarnic și necesar, cursurile lui Oprea, cursurile Institutului Diplomatic Român și, în timpul liber, că doar e deputat la București, face și un master în managementul securității în drum spre casă, la Cluj. La momentul în care a ajuns în parlament, domnul Bode, liberal, era dator vândut la bănci 66.000 de franci elvețieni și avea un apartament de 55 de metri pătrați în Zalău și nu lucrase, conform CV-ului său, o oră în privat. În mod așteptat, devine în 2012 Ministrul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri în țara lui pește și a USL-ului.

Face și un doctorat la Cluj în perioada în care era ministru. În mod ciudat nici o biografie sau CV al domnului Bode NU INCLUDE doctoratul făcut la Cluj pe securitate energetică."

Acum domnul Bode fată de 2009 numai din slujbe la stat are în plus o casă de 335 de metri pătrați și un Mercedes din 2016 iar apartamentul din Zalău s-a transformat în apartament mai mare în Cluj. Desigur are și prieteni gata să îi împrumute 100.000 de EUR cum e și normal. 

Agenția Națională de Integritate fmM (fericită maică Maria) continuă să fie incisivă și l-a prins pe domnul Haiduc cel care "s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 octombrie 2020 – 22 octombrie 2021, întrucât a exercitat simultan cu funcția de consilier local și activitatea de voluntar în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bușteni".

Să nu uităm că și Cîțu zicea că are doctorat iar doctoratul domnului Popescu de la Energie pute la fel de grav dacă nu și mai grav decât al domnului Bode. Și să nu uit și Ciolacu începuse doctoratul și un fost șofer acum ditai ministru ascunde și el puroiul academic. O să ne mai distrăm”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.