Încă putem opri PSD ca-n 2024 să ocupe Cotroceniul, Guvernul și Capitala. Un coșmar de care responsabil este Iohannis


Încă putem opri PSD ca-n 2024 să ocupe Cotroceniul, Guvernul și Capitala. Un coșmar de care responsabil este Iohannis

Știu că nimeni nu vrea să citească veștile proaste, dar asta este de fapt realitatea. Dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar putea obține o majoritate parlamentară relativă și să guverneze alături de pesediștii de limbă maghiară, așa-zisul UDMR. 

La președinție, candidații PSD sunt pe primul loc în sondaje. Doar o mobilizare totală a taberei anti-PSD i-ar putea opri să ia Cotroceniul. Dar s-ar mai petrece asta după ce românii au fost crâncen păcăliți de Iohannis? 

La București, cam o treime din alegători, majoritatea relativă, o vor înapoi pe Gabriela Firea. Desigur, și aici se poate lupta, dar asta ar presupune ca toate celelalte partide importante să se alieze și să susțină un candidat unic pentru primăria Capitalei.

Asta arată sondajele, nu unul, ci mai multe, și nu ne ajută cu nimic să ținem capul în pământ, ca struțul, și să credem că refuzând să le acceptăm s-ar rezolva situația. Dimpotrivă, eu spun că situația aceasta ar trebui să-i mobilizeze pe românii de dreapta: încă se mai poate face ceva! 

Ar trebui să ne punem două întrebări. Unu: cum s-a ajuns la această situație catastrofală după trei ani de la încarcerarea lui Dragnea, când speram că PSD ajunge acolo unde îi e locul – la Rahova? Doi: ce-i de făcut? 

La prima întrebare, răspunsul este simplu: este 100% vina lui Iohannis. A trădat cu o nerușinare cum nu s-a mai văzut în istoria modernă și contemporană a României. A dat țara pe mâna Ciumei Roșii. Cum să cerem electoratului de dreapta să se mobilizeze, după această dureroasă dezamăgire? 

Ce-i de făcut? Pe termen scurt, eu sper ca oamenii din PNL care mai au o brumă de conștiință să se revolte. Și nu-i vorba doar de conștiință, ci de un calcul pragmatic. PSD crește asumându-și diferite pomeni date de Guvern, pomeni dirijate țintit către electoratul său. În schimb, PNL decontează măsurile nepopulare, plus trădarea lui Iohannis, și scade puternic în sondaje. 

De aceea spun: PNL trebuie să se desprindă și de Iohannis, și de Ciuma Roșie. Îi e teamă că, dacă sunt alegeri anticipate, PSD câștigă? Nu trebuie decât să eliberați DNA-ul din lesa în care este ținut acum: sunt convins că, bucată cu bucată, Ciuma Roșie va fi dezmembrată. Desigur, DNA ar putea ajunge și la Iohannis și la lacheii lui din PNL, dar asta ar fi, de fapt, foarte bine!

Nu vrea, nu are curaj, acest PNL să își regăsească direcția liberală, de dreapta, anti-corupție? Este bine și așa. Până în 2024 se poate construi o alternativă. Electoratul român pur și simplu cere un astfel de partid – de dreapta, cu rădăcini creștine, pro-piață, pro-SUA, pro-democrație – nu mai vrea impostori! România mai are o șansă, în 2024. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.