Trompeta Moscovei rămâne în CSAT. Klaus prea-fricosul nu vrea să supere Ciuma Roșie


Trompeta Moscovei rămâne în CSAT. Klaus prea-fricosul nu vrea să supere Ciuma Roșie

În CSAT-ul românesc avem azi omul Chinei și omul Moscovei. 

Omul Chinei este ministrul de Finanțe, Adrian Câciu. Faptele sunt publice: a primit bani ca să atace un acord strategic cu SUA și să susțină interesele companiei Huawei. 

Omul Rusiei este Dîncu. În repetate rânduri a exprimat public opinii care coincid cu cele ale Kremlinului și sunt în disonanță cu ale NATO și ale Ucrainei. Până și un deputat PNL, Alexandru Muraru, a spus despre afirmațiile aliatului său Dîncu: „M-am uitat pe presa rusă în zilele imediat următoare declarației domnului ministru Dîncu, toate aceste declarații au fost luate și rostogolite de presa rusă. Or acum, sigur, mă întreb, cui au folosit aceste declarații? Ele au fost folosite împotriva NATO”. 

De ce Iohannis și generalul Ciucă nu l-au concediat pe Dîncu? Fiindcă se tem că supără Ciuma Roșie. Vor să asigure „stabilitatea politică”, susțin Iohannis și Ciucă. În realitate, Ciucă vrea să rămână premier și depinde voturile PSD. Iohannis se teme că, pe fondul scandalului de corupție „BMW-Bode”, PSD l-ar putea suspenda, poporul îl va demite, iar în momentul următor procurorii anticorupție vor fi la ușa casei sale din Sibiu. 

Ce vreau să vă spun, dragi prieteni, este că, atunci când tancurile rusești vin spre Vest, CSAT-ul românesc e un amestec de cârtițe ale Moscovei și Beijingului și de fricoși. În Europa de Est, pe granița cu Rusia, conflictul din Ucraina a adus la suprafață o serie de lideri demni și curajoși. Lideri care au sprijinit puternic Ucraina și care nu s-au temut să-l enerveze pe Putin. Până și-n Bulgaria am avut timp de câteva luni o guvernare dură cu Rusia, a expulzat zeci de spioni ai Kremlinului, s-a desprins de Gazprom și s-a bătut cu marea corupție care afecta siguranța națională. 

În România, dimpotrivă: 

a) lupta cu corupția a fost oprită 

b) cel mai corupt partid din istoria României este la guvernare. Să nu uităm că, pe vremea regimului Dragnea, Marcel Ciolacu, deputat prea-supus, a votat legislația care a blocat exploatarea gazelor din offshore. A fost pur și simplu un act de trădare, care a menținut dependența de Gazprom. 

c) agenții de influență ai Chinei și Rusiei joacă fără rușine, deși sunt membri CSAT

Pe prea-adormitul și prea-fricosul Klaus îl doare în cot de Ucraina, ba chiar și de interesul României. El vrea „liniște” – acea „liniște” pe care o dorea și criminalul Ion Iliescu – și speră ca, după 2024, să-și continue somnul la Bruxelles, într-o instituție UE sau NATO. Însă am o veste tristă să-i dau: va găsi ușa închisă! NATO știe exact ce compromisuri murdare a făcut Iohannis cu Ciuma Roșie, inclusiv menținerea în guvern a unui propagandist pro-rus. Amicul amicilor lui Putin, domnul Iohannis, nu are ce căuta în fruntea unei structuri militare care rezistă imperialismului rus. Vă așteaptă Sibiul și apoi Rahova domnule Iohannis. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.