Sfatul unui republican din Texas către prietenii de dreapta din România: păziți bine urnele cu voturi! Se fură!


Sfatul unui republican din Texas către prietenii de dreapta din România: păziți bine urnele cu voturi! Se fură!

Cred că prietenii din România pot învăța din SUA chiar și atunci când aici, în patria democrației, se petrec lucruri urâte. Se petrec lucruri urâte fiindcă socialiștii se comportă la fel, oriunde ar fi pe această planetă: fură alegerile. În Nevada și Arizona s-au numărat voturile până a ieșit “cine trebuie“, candidatul “democrat“- ce ironie, să asociezi această hoție cu democrația. Sunt țări de lumea a III-a care termină de numărat voturile în 24 de ore. Socialiștilor care au controlat alegerile din Nevada și Arizona le-a luat patru zile, dar a ieșit așa cum doreau. 

Lecția aceasta ar trebui învățată de toți oamenii de dreapta din România: urnele de voturi trebuie păzite bine. Pentru că și-n România se fură voturi din greu, asta este știut, dar prea mulți au uitat. Sau se prefac că au uitat. Dragnea a fost celebru pentru că a mobilizat la urne morții din cimitire. Prima sa condamnare a fost pentru încălcarea legislației electorale. 

Acum un an, presa din România vuia după ce procurorii au reținut un primar din Prahova care furase pur și simplu toți sacii cu voturi, ca să nu se vadă că falsificase procesele verbale cu rezultatele alegerilor. Însă dosarul avansează în ritm de melc, primarul și-a păstrat funcția, ba chiar citeam că umblă prin delegații la Roma, pe banii contribuabililor. 

Dar acesta este doar vârful ghețarului: toți oamenii politici știu că-n mediul rural și în orașele mici primarii controlează votul la sânge. Îl controlează fie prin pomeni electorale – anul trecut, DNA a trimis în judecată un primar PSD care împărțea ajutoare sociale în schimbul voturilor – fie, așa cum am văzut la Ciorani, în Prahova, falsificând pur și simplu alegerile. 

Repet întrebarea: de ce oamenii politici uită atât de ușor? Cu ajutorul lui Iohannis, Ciuma Roșie e la putere, credeți că-n 2024 va număra corect voturile? Poate după ce domnișoara Greta Thunberg va convinge rechinii să fie vegetarieni, ca ea. 

Eu nu vreau să intru în detaliile complicate ale modului în care trebuie protejate voturile – fiecare țară are propriul sistem, propriile probleme - dar le spun celor din România: nu putem vorbi de o democrație funcțională, modernă, câtă vreme fie și un singur vot este furat. Frauda electorală este corupție și începutul sfârșitului unei democrații. 

Aici, în Statele Unite, le-a mers odată – în 2020 – apoi, cu nerușinare, au continuat și-n 2022 să fraudeze. Dar pentru 2024, dreapta din SUA va lua toate măsurile să nu se mai întâmple, nici un vot să nu fie corect numărat. Iar prietenilor din România le recomand să facă același lucru: păziți-vă urnele. Păziți-le bine, Ciuma Roșie nu fură doar bani. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.