Derapajul comunistoid al Guvernului de la Madrid. Adela Mîrza și alți lideri conservatori din întreaga lume cer Comisiei Europene să impună sancțiuni


Derapajul comunistoid al Guvernului de la Madrid. Adela Mîrza și alți lideri conservatori din întreaga lume cer Comisiei Europene să impună sancțiuni

Președinta partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, a anunțat că a semnat vineri alături de alți lideri conservatori din întreaga lume o scrisoare către președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prin care se solicită impunerea de sancțiuni împotriva Guvernului socialist al Spaniei. Liderii conservatori au semnalat că Societatea de stat de Curierat și Telegraf din Spania, responsabilă cu furnizarea de servicii poștale și aflată sub coordonarea Guvernul socialist condus de Pedro Sánchez, a anunțat emiterea un timbru care comemorează centenarul Partidului Comunist.  

Textul scrisorii: "Noi, subsemnații, vă aducem la cunoștință faptul foarte grav că Societatea de stat de Curierat și Telegraf din Spania, responsabilă cu furnizarea de servicii poștale în Spania, condusă de guvernul socialist al lui Pedro Sánchez, a anunțat emiterea un timbru care comemorează centenarul Partidului Comunist.  

Este imperativ necesar să ne amintim că Parlamentul European a condamnat ferm comunismul (ex: 2019/2819 RSP), o ideologie și un regim totalitar care a provocat zeci de milioane de morți în toată Europa și în restul lumii, condamnând în mod expres extinderea regimurilor totalitare și comuniste antidemocratice din Europa Centrală și de Est cât și  istoria sa plină de ură, răpiri, moarte.

Dorim să ne exprimăm profunda îngrijorare față de propagarea discursurilor de ură și resentimente sociale stârnite de comunism în întreaga Europă și vă solicităm, în calitate de președinte al Comisiei Europene, să luați public măsurile necesare pentru a mustra comportamentul sectar al guvernului  unui membru, stat care se îndreaptă cu pași repezi spre impunerea unei autocrația discursului unic, amenințând pluralismul, drepturile și libertățile poporului spaniol".

Semnatarii scrisorii:

BUXADÉ VILLALBA Jorge, ECR

AGUILAR Mazaly, ECR

TERTSCH Hermann, ECR

DE LA PISA Margarita, ECR

GARRAUD Jean-Paul, ID

GÁL Kinga, NI

KÓSA Ádám, NI

DZHAMBAZKI Angel, ECR

GRISET Catherine, ID

FRAGKOS Emmanouil, ECR

LACAPELLE Jean-Lin, ID

ŠTEFANEC Ivan, EPP

BEIGNEUX Aurélia, ID

KLOC Izabela, ECR

RIVIERE Jerome, NI

MEUTHEN Jörg, NI

PROCACCINI Nicola, ECR

SOFO Vincenzo, ECR

ILCIC Ladislav, ECR

FIDANZA Carlo, ECR

RAFALSKA Elżbieta, ECR

FEST Nicolaus, ID

KRAH Maximilian, ID

VANDENDRIESSCHE Tom, ID

ZLOTOWSKI Kosma, ECR

HIDVEGHI Balazs, NI                                  

SCHALLER-BAROSS Ernő, NI

TOTH Edina, NI

GYORI Eniko, NI

TARCZYNSKI Dominik, ECR

DEUTSCH Tamás, NI

MINARDI Eric, ID

BILDE Dominique, ID

GONZALEZ Mike, The Heritage Foundation (U.S.)

REINSCH Richard, The Heritage Foundation (U.S.)

MIRZA Adela, President Alternativa Dreaptă

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.