Guvernul Ciumei Roșii n-are bani de pensiile „obișnuite” fiindcă trebuie să le plătească pe cele „speciale”


Guvernul Ciumei Roșii n-are bani de pensiile „obișnuite” fiindcă trebuie să le plătească pe cele „speciale”

Oricâte minciuni ați auzi la televiziunile plătite de partidul unic USL (PSD-PNL-UDMR), datele bugetului arată clar acest adevăr: guvernul Ciumei Roșii a limitat majorarea în ritm cu inflația a pensiilor bazate pe contributivitate fiindcă trebuie să le plătească pe cele speciale. Nu are bani pentru ca ambele tipuri de pensii să crească la nivelul inflației uriașe (generate de cheltuielile excesive ale Guvernului). A avut de ales și le-a ales, pentru a le majora corespunzător, pe cele speciale.

Pensiile speciale vor crește în ritm cu inflația pentru că sunt sunt protejate de devalorizarea cauzată de inflație prin multiple legi. În cazul pensiilor obișnuite, bazate pe contributivitate, guvernul pur și simplu ignoră legea. Le majorează cu doar 12,5%! La o inflație de peste 15%, înseamnă că pensionarii vor putea cumpăra mult mai puțin, în 2023 față de de 2022. Dar, de fapt, inflația este mult mai mare: unele alimente de bază s-au scumpit cu 50%. 

Generalul Ciucă, omul lui Iohannis și prietenul pesedistului Ciolacu, are o pensie specială de circa 17.000 de lei pe lună. Soția lui primește și ea vreo 5.000 de lei pe lună, tot pensie specială.

Datele de la buget arată că în 2022 s-au plătit cam zece miliarde de lei pentru pensiile speciale – inclusiv cele ale securiștilor, milițienilor și militarilor. În 2023 va fi mult mai mult. 

Mai rău: prin PNRR, România și-a asumat – insist pe faptul că România și-a asumat – să taie pensiile speciale. Un proiect de lege trebuia finalizat până la finalul acestui an. Până acum, nimic! Dacă nu va îndeplini acest obiectiv, România riscă să piardă miliarde de euro. Ca să fie mai clar: guvernarea de securiști corupți, care ne spun că-s mari patrioți, preferă ca țara să piardă miliarde de euro, decât să cedeze vreun euro din pensiile lor speciale uriașe.

Am scris acest text, ca să fie clar că:

1. PSD îi minte pe pensionari. Dreapta n-ar trebui să neglijeze acest uriaș segment electoral: sunt peste cinci milioane de pensionari în România. Dreapta creștină este empatică cu oamenii în suferință, comuniștii vor doar să-i manipuleze la vot.

2. Regimul Iohannis și Ciuma Roșie se bazează pe pensionarii securiști, ca să manipuleze alegerile. De aceea, preferă să dea cu piciorul la miliardele UE și să-i fure pe pensionarii obișnuiți - ca să aibă bani pentru acești „speciali”. 

De peste 30 de ani, România este captiva vechii Securități corupte. Am văzut-o manipulând minerii, la 13-15 iunie 1990. Am văzut-o jefuind băncile și lăsându-le în faliment, cazul Bancorex fiind cel mai celebru. Am văzut-o jefuind bunurile statului și folosind o parte din banii furați ca să susțină televiziuni otrăvite, cazul Dan „Felix” Voiculescu/ Antena 3 fiind foarte bine cunoscut. Acum, nu vor să lase din ghearele lor hrăpărețe pensiile speciale. Aceste gheare hrăpărețe trebuie tăiate cât de curând: au înrobit o țară întreagă și o sufocă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.