„Patriotul” Simion muncește pentru Moscova. Opoziția de dreapta este pro-europeană, nu face jocul Kremlinului


„Patriotul” Simion muncește pentru Moscova. Opoziția de dreapta este pro-europeană, nu face jocul Kremlinului

Impostorii manevrați de Rusia vor să se cocoațe pe indignarea legitimă a românilor, după ce Austria ne-a blocat, în mod nedrept, accesul în spațiul Schengen. Fac circ – doar asta știu să facă – cer naționalizări și împing România înapoi în anii 50, când eram practic o republică sovietică dirijată de la Moscova.

Sunt convins că ceea ce fac George Simion și AUR convine de minune coaliției majoritare PSD+PNL. De ce? Fiindcă Simion este numai bun de „sperietoare” pentru electoratul de dreapta, în 2024. Fiidncă astfel este aruncată într-un con de umbră adevărata opoziție, cea care se coagulează în jurul PMP, cu Forța Dreptei și USR.

Acesta este motivul pentru care posturile „de știri” anexate Ciumei Roșii îl mediatizează în exces pe George Simion: ca să lovească în adevărata opoziție de dreapta, care are un uriaș potențial de creștere. 

AUR nu este un partid de dreapta. Acolo sunt niște impostori oportuniști care rostogolesc mesajele Moscovei. Opoziția de dreapta știe: chiar în momente în care românii sunt furioși, să acționeze în standardele europene. Uniunea Europeană are instrumente care să sancționeze derapajul Austriei. Președintele PMP, Eugen Tomac, a arătat unul din ele: veto-ul cancelarului Nehammer poate fi atacat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Putem și noi, România, să aplicăm măsuri de retorsiune și să blocăm decizii care ar ajuta Austria. În sfârșit, este într-un spirit european să încurajăm românii să cumpere produse românești sau să aibă contracte financiare cu companii autohtone și, în schimb, să boicotăm mărfurile și serviciile oferite de firme austriece. 

Pe scurt, o adevărată opoziție de dreapta acționează inteligent și își plătește polițele astfel încât Nehammer să regrete profund modul în care a jignit poporul român. Ce fac Simion și ciracii săi? Strigă tare, dar, practic, nu vor afecta cu mai nimic interesele austriece în România. În schimb, îl bucură pe Putin care vede ce bine i-a ieșit jocul: mai întâi a mutat cu pionul său Nehammer, care a dat șah României, iar răspunsul a fost cu nebunii de la AUR, care au împins mesajele pe zona convenabilă Kremlinului, anti-UE. 

Le spun, deci, prietenilor mei: nu cădeți în capcana întinsă de Ciuma Roșie! AUR joacă pentru puterea de la București și pentru cea de la Kremlin, chiar dacă pare paradoxal. Să nu lăsăm impostorii să îi dea deoparte pe adevărații patrioți de dreapta. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.