Twitter Files: cum au cenzurat socialiștii din SUA, cu ajutorul FBI, dreapta conservatoare


Twitter Files: cum au cenzurat socialiștii din SUA, cu ajutorul FBI, dreapta conservatoare

Presa din România este atât de obișnuită cu cenzura, i se pare atât de firească, încât ignoră complet uriașul scandal din SUA denumit „Twitter Files”. Însă, aici, în Statele Unite, este inacceptabil. Americanii au democrația în inima lor, nu vor accepta ca o mână de „progresiști” – de fapt, niște reacționari comuniști - să distrugă drepturile și libertățile prevăzute de Constituția SUA. 

Ce ne arată „Twitter Files”, un set de documente interne ale acestei uriașe rețele sociale, pe care Elon Musk a decis să le facă publice: 

– În fruntea Twitter se afla un grup de stângiști radicalizați, grup care a decis să suprime opiniile conservatoare de dreapta. Pe președintele Trump l-au blocat complet la presiunea zișilor democrați, inclusiv Michelle Obama. În cazul celor care se exprimau prudent și nu aveau nici cel mai mic motiv să-i elimine din rețea, se aplica așa-numitul „shadow banning”. Conservatorii erau identificați, iar apoi postările lor erau filtrate astfel încât să fie cât mai puțin vizibile.

– FBI și alte agenții secrete ale statului se întâlneau frecvent cu oamenii de la Twitter. FBI oferea pretexte pentru cenzură – sperietoarea cea mai frecvent folosită era interferența străină în procesul electoral din SUA – după care urma vânătoarea mesajelor de dreapta, care nu conveneau socialiștilor.

– Tot cu ajutorul unor pretexte oferite de FBI, relatările despre corupția familiei Biden au fost blocate

– Puținii angajați Twitter care s-au opus cenzurii au fost amenințați.

„Twitter era o filială a FBI”, a scris un jurnalist. 

Aceste fapte nu sunt însă doar despre Twitter. În primul rând sunt despre socialiștii care acum se află la putere, la Casa Albă. Au cenzurat, i-au linșat mediatic pe jurnaliștii care au apărat libertatea de expresie și, cel mai grav, s-au folosit de structurile de informații ale statului împotriva opoziției de dreapta. FBI a folosit metode kaghebiste – dar va răspunde în fața Congresului! De aceea, presa aservită democraților din SUA fie tace în legătură cu acest subiect, fie îi linșează pe cei care au prezentat aceste dezvăluiri. 

Păcat că presa din România se preface că nu vede acest uriaș scandal. Sper ca măcar ziariștii corecți, atâți cât mai sunt, să învețe. Să învețe că socialism înseamnă cenzură, fraudarea alegerilor și folosirea poliției politice. Dar să învețe și că dreapta, dreapta adevărată și onestă, se bate pentru democrație, libertate, libertate de expresie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.