Cel mai mare dezastru din România anului 2022: sistemul medical de stat, ucigaș în serie pe care nimeni n-are curaj să-l oprească


Cel mai mare dezastru din România anului 2022: sistemul medical de stat, ucigaș în serie pe care nimeni n-are curaj să-l oprească

Prea mulți români mor în chinuri prin spitalele de stat. Prea mare lașitatea: mai nimeni n-are curaj să vorbească despre această nenorocire. Nimeni nu are curaj să se lupte cu sistemul mafiot, care pe de o parte, face averi pe spinarea spitalelor de stat, iar pe altă parte lichidează cu cinism bolnavi unde în orice altă țară civilizată ar fi fost salvați.

Suntem la finalul anului 2022. Bun moment să ne reculegem, să privim în urmă și să vedem unde am greșit, pentru ca anul viitor să îndreptăm aceste erori. De aceea vă spun, dragi prieteni: să ne propunem ca-n 2023 să îndreptăm nenorocirile care se petrec în spitalele de stat. Gândiți-vă bine: oamenii sănătoși care azi tac sunt pacienții/ victimele de mâine. De ce vreți să ignorați ce se întâmplă în spitalele de stat? 

– De ce vreți să uităm oamenii arși de vii în perioada pandemiei, în aceste spitale? Parchetul n-a trimis pe nimeni în judecată după incendiile de la Piatra Neamț, Matei Balș – București sau Constanța. 

– De ce îi uităm pe bătrânii din Miercurea Ciuc unde s-au internat pentru o banală operație de cataractă și au contractat o infecție nosocomială care i-a orbit complet? 

– De ce uităm drama cumplita a pacientului din Prahova ținut zile întregi în frig și plimbat între spitale până când a murit

Cei care tac, știind situația, sunt complici. Povestea ministrului Alexandru Rafila care nu face absolut nimic, dar se plimbă prin Cuba. Pesedistul Rafila a fost pus ministru de mafie pentru a stoarce spitalele, având o misiune de a îi proteja. Nu face nimic, nu deranjează, în timp ce sistemul se prăbușește peste pacienți. 

Mi-aș dori, deci, ca-n 2023 să avem curajul să vorbim, tare, cu curaj, despre crimele în serie din spitalele românești de stat. Iar apoi, să avem curajul să acționăm. Fără frică! Da, este teribil: acest sistem mafiot are bani, iar cu ei cumpără tot ce vrea, de la politicieni și magistrați la ziariști-mercenari. Va fi o luptă până în pânzele albe să schimbi ceva. 

Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne predăm! Dimpotrivă. Va trebui să ne batem. Iar dacă un om politic sau un partid preia această misiune, foarte bine. Știu: în 2012, Traian Băsescu a încercat să atace acest sistem, iar mogulii spitalelor de stat, cu Raed Arafat în frunte și cu susținerea Antenei 3, au scos oamenii în stradă – majoritatea, naivi manipulabili sau „idioți utili” – iar tentativa de reformă a fost blocată. Nu-i nimic, vom încerca din nou. Le spun oamenilor politici români: cel care se va bate cu mafia din acest lagăr de exterminare, va fi un erou. Fiindcă va salva vieți! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.