Acuzații și anchete suprarealiste în Rusia cea de toate zilele: Șeful unui district a reclamat localnicii pentru "genocid asupra oficialilor", iar autoritățile au dat curs reclamației


  • ACP
  • Jan 26, 2023 17:27
  • 1247
Acuzații și anchete suprarealiste în Rusia cea de toate zilele: Șeful unui district a reclamat localnicii pentru "genocid asupra oficialilor", iar autoritățile au dat curs reclamației

Plângerile unor veterani și ale unor părinți ai copiilor preșcolari pe rețelele de socializare privind acțiunile șefului partidului Rusia Unită din districtul Makaryevsky, regiunea Kostroma, au produs o reacție greu de înțeles altundeva în afara Rusiei – locuitorii au fost reclamați de alesul local pentru "genocid asupra oficialilor", fapt care a și generat o anchetă extinsă asupra celor reclamați.  

Oamenii își exprimaseră public nemulțumirea atât cu privire la faptul că urmează să fie închisă o grădiniță locală, toți copiii urmând apoi să meargă la singura grădiniță rămasă în localitate, cât și în legătură cu închiderea băii publice a localității, ceea ce ar crea probleme locuitorilor numeroaselor case fără facilități și ar priva orașul de singurul punct de salubritate pentru cei mobilizați în armată.  

Presa locală a relatat apoi că "pentru a-i reduce la tăcere (pe locuitorii nemulțumiți - n.red.), șeful districtului a scris o declarație către Parchet și către direcția locală a Ministerului Afacerilor Interne", cerând apoi departamentului local al Ministerului Afacerilor Interne să efectueze o inspecție la unul dintre activiștii care s-au plâns de hotărârile oficialului, în temeiul articolului privind discreditarea Forțelor Armate ale Federației Ruse.  

"Administrația districtului Makaryevsky solicită efectuarea unei verificări pentru un apel public la activitate extremistă pe internet și YouTube în legătură cu mai mulți locuitori din district, respectiv pentru incitare la infracțiuni care intră sub incidența articolului 280 din Codul penal al Federației Ruse, prevedere care vizează incitarea la ură sau dușmănie față de reprezentanții guvernelor locale, în acest caz șeful districtului municipal Makaryevsky", se spune în solicitarea făcută de Iuri Metelkin, șeful districtului Makaryevsky.

Ancheta suprarealistă și inspecțiile făcute pentru "genocidul asupra funcționarilor" și pentru "extremism" au avut loc timp de două luni, până în ianuarie 2023, când forțele de securitate au emis o rezoluție in care au declarat că refuză să inițieze dosare penale împotriva locuitorilor din Makaryevsky pe motivul lipsei unui delict. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.