2 ani de la coșmarul 10 August. Torționarii care au bătut civili încătușați, copii, femei, bătrâni și jurnaliști, sunt încă ”militari”


2 ani de la coșmarul 10 August. Torționarii care au bătut civili încătușați, copii, femei, bătrâni și jurnaliști, sunt încă ”militari”

Doi ani de la acel 10 august de coșmar. M-am gândit toată ziua ce se mai poate spune.

S-au schimbat de atunci multe lucruri. Dar prea puține. O parte a statului român este, în continuare, activă și puternică. Cea care a comandat atunci. Încă nu știm cine au fost.

Înca nu știm cine i-a întărâtat pe jandarmi. Încă nu știm cine au fost provocatorii din Piața Victoriei.

Știm că oameni cu pregătire militară au bătut atunci civili încătușați. Și copii. Și femei. Și jurnaliști. Lucruri interzise și în timp de război. Acești ”oameni” încă sunt militari. Așteaptă liniștiți o pensie specială.

Știm că procurorul care a scris actul inept de clasare nu are nici o răspundere. Oricând de ilegală e ”soluția” lui, nu va păți nimic. Are deja o pensie specială.

Un adevăr care doare: lupta pentru ”independența Justiției” a creat o castă de impostori cu venturi exorbitante. Nu va fi ultima păcăleală, tare îmi este frică.

Nu știm nimic în plus de ce știam atunci. După doi ani. Ce facem mai departe? Unii au căpătat notorietate politică în urma acelor acțiuni. Au fost demni de ea?

Nu uităm. Asta este sigur. Ne ajunge asta? Suntem siguri că nu vom păti, din nou, același lucru?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.