Sunt om de dreapta, dar îl ajut pe bietul Ciolacu: susțin „taxa de solidaritate”! Să fie 50% din pensiile speciale!


Sunt om de dreapta, dar îl ajut pe bietul Ciolacu: susțin „taxa de solidaritate”! Să fie 50% din pensiile speciale!

Stimate domnule Ciolacu,

Sunt un antreprenor din Texas, om de dreapta, republican, creștin. Deci, nu avem nimic în comun. Dar noi, creștinii, avem suflet, avem empatie, și, când am văzut cât vă chinuiți cu „taxa de solidaritate”, m-am gândit să vă ajut.

Vă propun o taxă de solidaritate, dar pe pensiile speciale. Taxă de 50% din pensiile speciale – inclusiv pe cele botezate de noua securitate drept „pensii militare” sau „de serviciu” - pe durată limitată: minimum doi ani și maximum până la înfrângerea lui Putin. 

Ce înseamnă o taxă de solidaritate de 50% din pensiile speciale: 1,25 miliarde de euro doar în acest an! În 2022, bugetul cheltuie 2,5 miliarde de euro cu aceste pensii, sunt datele ministerului de Finanțe.

Cum să o cheltuim? Simplu. Băgăm banii într-un cont special și-i dirijăm în două direcții. Jumătate pentru bătrânii extrem de săraci. Repet, „bătrâni”, nu hăndrălăi care stau în bătătură sau la cârciumă, pentru că trăiesc din pomenile statului. Cealaltă jumătate: pentru înzestrarea Armatei. Cu 625 de milioane de euro se pot lua 7-8 avioane F-35, ultimul răcnet în aviație, de care nu se poate apropia nici un avion rusesc. Sau putem cumpăra corvetele de care avem nevoie disperată, fiindcă Marea Neagră e infestată de submarine rusești de pe care Ucraina este atacată, mișelește, cu rachete. 

Domnule Ciolacu, eu nu cred că pensionarii speciali s-ar opune: ei sunt patrioți, nu? Iar patrioții își susțin țara, când dușmanul e la porțile României. 

Desigur, dragi prieteni, sunt ironic. Pensionarii speciali nu vor ceda un leu din pensia lor. Ciolacu nu va face nimic să-i deranjeze. Ciuma Roșie a instituit acest sistem de privilegii către milițieni, securiști și magistrați ca o formă de șpagă: „sistemul” e răsplătit fiindcă permite politrucilor corupți să fure pe rupte. Ciolacu și pensionarii speciali sunt strâns legați unii de alții. Împreună au capturat statul român, care lucrează pentru ei, nu pentru contribuabili. 

Preferă ca România să piardă miliardele de euro alocate de UE prin PNRR decât să mai taie din aceste pensii nerușinate. 

Au crescut împreună, vor pica împreună, noua securitate și Ciuma Roșie. Întrebarea este dacă vom reuși să dezmembrăm acest concubinaj toxic prin vot, la alegeri, sau vor ucide democrația, iar poporul va fi nevoit să o reinstaureze cu alte mijloace decât prin alegeri așa-zis libere. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.