Doar Opoziția Unită poate învinge Ciuma Roșie. Argument: în 1941, anticomunistul Churchill s-a aliat cu Stalin, când Hitler era la porțile sale


Doar Opoziția Unită poate învinge Ciuma Roșie. Argument: în 1941, anticomunistul Churchill s-a aliat cu Stalin, când Hitler era la porțile sale

Nu cred că cineva care știe istorie poate pune la îndoială faptul că Winston Churchill a fost unul dintre cei mai fermi anticomuniști. În 1919, a fost un susținător vehement, extrem de vocal, al distrugerii regimului bolșevic, spunând că acesta trebuie să fie strivit cât se află în leagăn. Din păcate, n-a fost ascultat, lumea cu siguranță ar fi fost altfel.

Însă, în 1940 și 1941, același Churchill, când Hitler era decis să-i invadeze țara și părea că are și resurse să o facă, a fost un puternic susținător al alianței cu Stalin. A fost un gest pragmatic, realist. Poate că, având SUA alături, Marea Britanie ar fi învins oricum Germania nazistă. Dar nu se știe când și cu ce consecințe. Așa că Churchill a fost nevoit să se înfrățească cu Stalin, să-l accepte ca partener.  Desigur, cei din Europa de Est pot avea propria evaluare față de acest concubinaj care a avut efecte distrugătoare pentru români, polonezi sau cehi și slovaci. Dar pentru Churchill ceea ce conta era să salveze țara sa, Marea Britanie, și așa copleșită de uriașul efort de război – și strict asta vreau să subliniez în acest articol. Românii au o vorbă foarte potrivită pentru astfel de situații: „Fă-te frate cu dracul până treci lacul”!

Din această perspectivă susțin ca formațiunea de dreapta PMP, plus Forța Dreptei, condusă de Ludovic Orban, să se alieze electoral cu stânga, reprezentată de USR (nu, nu cred că USR este de „centru dreapta”, cum susține). 

PSD și PNL controlează instituțiile statului, controlează presa, controlează serviciile secrete și au furat destui bani – plus subvenția de la stat – ca să poată mitui masiv alegătorii, la alegeri. Sunt un uriaș buldozer. 

Opoziția nu-i poate opri decât unită. Însă, așa cum bănuiam, apar „puriștii”, cei mereu nemulțumiți, care vor ca dreapta să nu facă nici un compromis, ba chiar spun că USR e la fel de rău ca PSD. Da, e foarte posibil ca USR să ajungă ca PSD, când va fi la putere. Însă, deocamdată, USR este în opoziție și poate fi un vehicul bun pentru a opri ascensiunea PSD. 

Dreapta trebuie să urmeze un proiect pragmatic: înlăturarea de la putere a Ciumei Roșii, revigorarea DNA și destructurarea PSD, liderii acestei grupări infracționale urmând să aibă un singur viitor, la Rahova. 

Se pierde timp în discuții sterile. Opoziția trebuie să arate alegătorilor români că este dedicată problemelor lor, nu jocurilor politice. Oamenii văd că țara merge spre dezastru, dar se întreabă: noi pe cine votăm? Eugen Tomac își folosește excelenta expertiză pe politică externă și pe Republica Moldova și toacă zi de zi Puterea. Dar nu trebuie lăsat singur și trebuie asaltate și alte domenii: Sănătatea, de exemplu, unde banda lui Rafila și Arafat patronează un jaf finalizat cu moartea a sute sau mii de pacienți uciși cu zile. 

Opoziția trebuie să profite de amorțeala în care e puterea Ciumei Roșii, paralizată între dorința de a primii banii din PNRR și teama de a se atinge de pensiile speciale ale securității și miliției. Mobilizați-vă! Arătați alegătorilor nu doar că știți să criticați, dar puteți oferi o alternativă. 

Numai împreună putem reuși!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.