Reznikov a răbufnit și pune sub semnul întrebării capacitatea, respectiv dorința Chinei de a fi un actor pacificator: "Scuzați-mă, din ce motiv să stăm și să pierdem vremea?"


Reznikov a răbufnit și pune sub semnul întrebării capacitatea, respectiv dorința Chinei de a fi un actor pacificator: "Scuzați-mă, din ce motiv să stăm și să pierdem vremea?"

Ucraina este gata să accepte China drept mediator în procesul de negocieri doar dacă Beijingul poate forța Moscova să-și retragă trupele din toate teritoriile ucrainene pe care le-a ocupat, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, într-un interviu acordat pentru The Strait Times.

"Primul semnal ar trebui să constea în eliberarea deplină a teritoriilor ucrainene. Să ne arate un gest de bunăvoință și să-și retragă forțele armate de pe teritoriul Ucrainei. După aceea, vom crede că acest negociator (din China - n.red.) are influență asupra Rusiei. Dacă nu, scuzați-mă, din ce motiv să stăm și să pierdem vremea?", a menționat ministrul ucrainean al Apărării. 

Potrivit lui Reznikov, China are capacitatea de a convinge Rusia să pună capăt acestui război.

"Percepția mea este că China a devenit fratele mai mare și Rusia fratele mai mic. Fratele mai mare îl poate convinge pe fratele mai mic să oprească acest război sângeros", a mai spus ministrul.

Reznikov a adăugat că aceasta este "mai mult o speranță decât credință".

Ministrul a mai menționat că dorește să vadă dovezi că Rusia este pregătită să trăiască într-o coexistență pașnică cu Ucraina.

Ministrul chinez al Apărării, Li Shangfu, declarase recent că țara sa adoptă o poziție imparțială și neutră cu privire la "criza din Ucraina" și a promis că va continua eforturile pentru a forma o viziune comună a comunității internaționale cu privire la modul de rezolvare a acesteia. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.