Disperarea Kremlinului: Prin vocea trompetei Skabeeva, Putin cere Beijingului să trimită trupe în Rusia


Disperarea Kremlinului: Prin vocea trompetei Skabeeva, Putin cere Beijingului să trimită trupe în Rusia

Milioane de soldați chinezi sunt "necesari" în războiul împotriva Ucrainei, a declarat recent propagandista Kremlinului, Olga Skabeeva.

În contextul în care armata Rusiei se confruntă cu cea mai recentă încercare a Ucrainei de a-și recupera teritoriile, Skabeeva, gazda emisiunii propagandistice "60 de minute", a venit cu o soluție pentru a consolida trupele ruse. 

Astfel, ea a cerut ca milioane de soldați chinezi să se alăture armatei rusești. Pentru a explica de ce are nevoie Moscova de mai mulți soldați, Skabeeva a adus în discuție recentele bătălii din regiunea rusească Belgorod.

"Nu excludeți două sau trei milioane de soldați chinezi. De asta este nevoie acum. Mă uit la regiunea Belgorod și mă gândesc cât de mult ne lipsește o armată chineză de eliberare", a zis vuvuzeaua Kremlinului. (vedeți secvența din emisiune AICI)

În ciuda acestui apel lansat de Kremlin prin vocea trompetei Skabeeva, China nu a indicat că intenționează să trimită trupe în Rusia - un act ce ar fi văzut drept o escaladare masivă a războiului. Pe de altă parte, Beijingul a oferit sprijin în alte moduri.

Beijingul și Moscova și-au consolidat legăturile pe parcursul războiului. În aprilie, Putin și ministrul chinez al Apărării, Li Shangfu, au subliniat cooperarea militară dintre cele două țări în timpul unei întâlniri la Moscova, menționând că cele două țări s-au angajat în exerciții militare comune, inclusiv terestre, navale și aeriene.

"Lucrăm activ prin departamentele noastre militare, schimbăm periodic informații utile, lucrăm împreună în domeniul cooperării tehnico-militare și organizăm exerciții comune", a spus Putin despre relația țării sale cu China. (sursa: Newsweek)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.