Marea Britanie adoptă o modificare legislativă pentru a menține sancțiunile împotriva Rusiei până în clipa în care Kremlinul va plăti despăgubiri Ucrainei


Marea Britanie adoptă o modificare legislativă pentru a menține sancțiunile împotriva Rusiei până în clipa în care Kremlinul va plăti despăgubiri Ucrainei

Regatul Unit a decis să adopte o modificare legislativă care îi va permite să mențină sancțiunile împotriva Rusiei până în momentul în care Moscova va plăti despăgubiri Ucrainei.

"Pe măsură ce Ucraina continuă să se apere împotriva invaziei Rusiei, efectele teribile ale războiului lui Putin sunt clare. Nevoile de reconstrucție ale Ucrainei sunt – și vor fi – imense", a declarat ministrul de externe James Cleverly.

"Prin noile noastre măsuri de astăzi, consolidăm abordarea Marii Britanii privind sancțiunile, afirmând că Marea Britanie este pregătită să se folosească de sancțiuni pentru a se asigura că Rusia plătește pentru reparațiile țării pe care a atacat-o atât de imprudent", a adăugat Cleverly. 

Odată cu începutul invaziei rusești la scară largă asupra Ucrainei, Marea Britanie a înghețat active de peste 18 miliarde de lire sterline și a sancționat peste 1.550 de ruși, printre care se numără și Roman Abramovici, fostul proprietar al clubului de fotbal Chelsea.

Costul estimat al reconstrucției și redresării Ucrainei a ajuns în prezent la peste 400 de miliarde de dolari, conform calculelor realizate de Banca Mondială, ONU, Comisia Europeană și Ucraina. (sursa: The Guardian

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.