Ministrul german al Apărării: Afacerile vor investi în Ucraina doar dacă e membră NATO!


Ministrul german al Apărării: Afacerile vor investi în Ucraina doar dacă e membră NATO!

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat marți, 11 iulie, că ucrainenii se pot aștepta la un aflux de investiții abia după încheierea războiului și aderarea Ucrainei la NATO.

Pistorius a subliniat că Germania sprijină în mod clar aderarea Ucrainei la NATO și, de altfel, nu mai există dubii pe această temă în cadrul Alianței Nord-Atlantice. 

"Viitorul Ucrainei în NATO este ceva asupra căruia toată lumea a căzut de acord și nu există nicio îndoială. Singura întrebare este cum să atingem acest obiectiv", a menționat ministrul german.

Boris Pistorius a precizat, însă, că decizia politică privind modul în care Ucraina va avansa către aderare va conține "mai multe condiții prealabile" ce se discută la nivelul liderilor.

"Personal, sunt convins că acest parcurs pentru Ucraina poate fi mai rapid decât în cazul altora, dar va fi totuși un anumit parcurs. Dar viitorul Ucrainei este în NATO și nu există nicio îndoială în acest sens", a adăugat Pistorius. 

Ministrul german a precizat totodată că afacerile nu vor investi într-o Ucraină ce nu e membră NATO. 

"Companiile, afacerile din întreaga lume, vor investi numai după război. Nu vor fi investiții în timpul vreunui armistițiu – vor fi doar atunci când afacerile vor fi sigure de pace pe mai departe. Condițiile pentru investiții constau în certitudinea privind granițele, Ucraina trebuie să fie puternică în sens militar, dar nu numai, ci trebuie totodată să facă parte din Alianță. Și se va întâmpla asta", a mai reliefat ministrul german al Apărării. (sursa: Ukrainska Pravda)

Sursa imaginii din deschidere: POOL/AFP via Getty Images

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.